Sofie Linde skriver sig ind i historien: Nu bliver hun aldrig glemt

09/11/20 19:00

Sarah Steenfeldt

Sofie Linde var vært på dette års Zulu Comedy Galla. Foto: TV 2 Kommunikation
Nu vil tv-værten til evig tid, blive sat i forbindelse med den danske MeToo-bevægelse.

Det er ikke længe siden at tv-værten indrømmede, at hun ikke havde regnet med at hendes tale ved Zulu Comedy Galla, ville sætte så stor en bevægelse i gang - så hun havde nok heller ligefrem regnet med, at hun nu aldrig vil gå i glemmebogen. 

Hun fik nemlig givet snebolden et ordentligt skub - og så satte den ellers i gang og rullede sig rigtig stor. 

I hendes tale snakkede hun om sexisme - og kom også med en beretning beretning fra en julefrokost, dengang hvor hun næsten lige var startet på Danmarks Radio. 

“Hvis du ikke går med ud og sutter min pik, så fucking ødelægger jeg din karriere. Så ødelægger jeg dig.” Sådan sagde en “stor tv-kanon” til hende under julefrokosten. Sofie Linde afslog og henvendte sig til ham i talen:

“Jeg er ret sikker på, at du kigger på mig lige nu. Du ved godt selv, hvem du er. Du ved også godt, at jeg sagde nej. Men altså, det gik jo meget godt alligevel, gjorde det ikke?” Sagde hun i sin tale.

Efter at Sofie Linde stod frem og fortalte om sin oplevelse, er mange andre kvinder også stået frem - det har blandt andet også kostet en partileder og en overborgmester deres job. 

Skal på Nationalmuseet

Nationalmuseet mener tilsyneladende ikke, at den slags skal gå i glemmebogen - de har nemlig sørget for, at få fingrene i den kjole, som Sofie Linde bar under Zulu Comedy Galla. Den skal nu opbevares på museet. Det skriver B.T.

Årsagen til at Nationalmuseet gerne vil have fat i kjolen er, at de mener den kan bruges som genstand i forbindelse med den danske MeToo-bevægelse, da den både er 3D og kan sættes i forbindelse med et eksempel på bevægelsen. Det fortæller museumsinspektør Anne Mette Marchen Andersen.

Hun fortæller også, at det ikke er ensbetydende med at kjolen bliver en del af en udstilling - men at museet løbende indsamler genstande, som opbevares i gemmerne.

“Kjolen fortæller jo ikke noget i sig selv. Den er hammerflot og er også et eksempel på en gallakjole. Men hvilke 3D-genstande kan bruges til at vise MeToo? Det er svært område at indsamle på, fordi der ikke er mange fysiske genstande. Men kjolen har en god historie og kan være med til at vise og fortælle om en bevægelse i samfundet.” Fortæller museumsinspektøren.