Soldat sender et sidste farvel til sin mor "Jeg er bange"

01/3/22 10:17

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Soldat sender hjerteskærende sms til sin mor.

Ukraines sikkerhedstjeneste har afsløret de hjerteskærende sidste sms'er, der blev sendt fra en uidentificeret russisk soldat til hans mor, før han angiveligt blev dræbt. Det skriver mediet Ladbible.

I går, mandag, læste den ukrainske diplomat Sergiy Kyslytsya budskaberne op på et møde i FN's Generalforsamling.

"Jeg er bange, vi rammer alle, også civile," skrev soldaten på russisk.

"Vi havde fået at vide, at folk ville byde os velkommen her, men de hopper under vores køretøjer og lader os ikke passere.

"De kalder os fascister. Mor, det er så svært."

Soldaten fortalte sin mor, at han ikke længere er på Krim og laver træningsøvelser og siger: "Vi fik at vide, at [civile] ville byde os velkommen."

Da hans mor spurgte, om hun måtte sende ham en pakke, svarede han, at 'det eneste, jeg vil nu, er at hænge mig'.

De hjerteskærende beskeder er indtil videre kun blevet bekræftet af ukrainske kilder, rapporterer The Independent. 

På et hastemøde i Sikkerhedsrådet sagde Sergiy Kyslytsya, at Kyiv 'sidder i russisk trådkors lige nu', og at 352 mennesker, inklusive 16 børn, var blevet dræbt i mandags i kampene.

Han anklagede Moskva-tropper for at angribe hospitaler og ambulancer i en beslutning om at 'dræbe civile' og tilføjede: "Der er ingen debat. Det er krigsforbrydelser."

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy gentog hr. Kyslytsyas udtalelser i en tale mandag aften.

I en video udsendt på sociale medier sagde lederen, at russiske styrker på fem dage havde afsendt 56 missilangreb og 113 krydsermissiler i Ukraine.

Han tilføjede: "I dag skød russiske styrker brutalt mod Kharkiv fra jetartilleri. Det var tydeligvis en krigsforbrydelse.

"Kharkiv er en fredelig by, der er fredelige boligområder, ingen militærfaciliteter.

"Snesevis af øjenvidneberetninger beviser, at dette ikke er en enkelt falsk salve, men bevidst ødelæggelse af mennesker: Russerne vidste, hvor de skød."

"Der vil helt sikkert være en international domstol for denne forbrydelse - det er en overtrædelse af alle konventioner. Ingen i verden vil tilgive dig for at have dræbt fredelige ukrainske mennesker," tilføjede han.