Som kun 2. land i verden: Nu kan danskerne betale benzin på denne måde

10/1/22 16:00

Julie Møller

Foto: Shutterstock.
Cirkle K kalder det en verdensnyhed.

Når Circle Ks danske kunder parkerer ved en stander for at tanke benzin, behøver de ikke længere fiske plastikkortet op af lommen. Som de eneste brændstofkunder i landet, kan de i stedet nøjes med at betale via bilens nummerplade.

Det skriver Cirkle K i en pressemeddelelse.

Løsningen hedder ’EASY FUEL’ og det betyder, at man kan betale for sit brændstof kontaktløst. Første land i verden med EASY FUEL var Sverige, hvor løsningen blev lanceret hos Circle K sidste år.

Nu er det kommet til Danmark, og det glæder Sisse Follmann, ansvarlig for Circle Ks udrulning af ’EASY FUEL’ i Danmark.

”Det skal være så nemt som muligt at være kunde i Circle K. Med ’EASY FUEL’ er det blevet lidt nemmere og løsningen er åben for alle. Kunderne skal blot registrere sig i app’en, så er det fremover bare at stige ud af bilen og med det samme begynde at tanke. Du behøver hverken kort eller kontanter. Systemet aflæser nummerpladen på din bil og låser den stander op, som du parkerer ved,” forklarer Sisse Follmann.

Løsningen er set før

Det er dog ikke Circle K, der har opfundet løsningen selv. Netop dette med at matche en nummerplade med et betalingskort og en ydelse vil være kendt af mange danskere, der f.eks. tager over Storebælt eller Øresundsbroen.

Foto: PR Circle K.

Foto: PR Circle K.

Men i forhold til at koble nummerpladebetaling og tankning, så er Circle K de første, slår Sisse Follmann fast. 

”Alt kan foregå 100% automatisk, så længe app’en er installeret og telefonen er med i bilen eller lommen. Det gør livet lidt lettere for vores kunder – og Circle K er først i verden med løsningen. Mere end halvdelen af vores stationer er allerede tilsluttet ”EASY FUEL” og i slutningen af januar forventer vi, at alle er på,” slutter Sisse Follmann.