Genial finte: Sådan kan du score skattekroner i økonomisk gevinst

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskerne har fundet en smart finte.

Lige nu læser andre også

Sommerhusmarkedet i Danmark var for blot få måneder siden i massiv fremdrift. Priserne havde faktisk fået så stort et nøk, at de nær havde ramt det topniveau, som man ramte sidste år i juni måned.

Gennemsnitspriserne på de danske sommerhuse var nemlig fra april til maj i år steget 2,5 procent.

Og når det kommer til overdragelsen af et sommerhus, så har danskerne fundet en smart finte. For hvis et sommerhus overdrages til børnene, kan det udløse en stor skatte- og afgiftsgevinst for begge parter.

Derudover er en overdragelse internt i familien langt mere enkel og udløser flere fordele, herunder det faktum, at forældre kan undgå gave- eller arveafgift ved at bruge forældrekøbsfinten. 

Det fortæller Christian Bækmark, indehaver af PrivatRevision der er specialiseret i familieoverdragelse, til Finans, som videre kan fremhæve flere fordele ved forældreoverdragelse.

"For det andet kan betalingen ske ved gældsbrev, som forældrene så hvert år kommer i tanke om at nedskrive med det maksimale skattefri gavebeløb p.t. 71.500 kroner per forælder per barn," siger Christian Bækmark til Finans.

Ifølge nichemediet fungerer fidusen som ved et helt almindeligt forældrekøb, hvor man kan overdrage en bolig til 15 procent under den offentlige vurdering.

Dog er hovedreglen for sommerhuse, at husene er skattefrie, men kun hvis sommerhusets grundareal ikke overstiger 1.400 kvadratmeter. 

Hvis man vil kunne nyde gevinsten skattefrit, så skal man have erklæring fra Vurderingsstyrelsen, der sikrer, at en eventuel udstykning vil give resten af grunden et tab på mere end 20 pct. i værdi efter en udstykning har fundet sted.

Sidste år så mange ud til at nyde tilstedeværelsen i et af de mange feriehuse i Danmark. For der blev nemlig sat rekord.

Her lå antallet af udlejede feriehus-uger på hele 777.655 uger.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig