Sommerhussalget bragede frem sidste år: Nu afsløres favoritterne

Foto: Home A/S

Ingen udenlandsrejser var en af grundene til, at sommerhusene røg over disken som varmt brød.

Odsherred sætter sig solidt på 1. pladsen, Ringkøbing-Skjern haler ind på Gribskov og Syddjurs og Guldborgsund går en plads frem i toppen. Norddjurs er årets højdespringer på top 20

Det historisk store sommerhus-salg i 2020 rokker ikke ved, at der er solgt flest sommerhuse i de samme 20 kommuner som året før. Det fortæller Home i en pressemeddelelse. 

"Det er velkendte, klassiske sommerhus-kommuner. Alle som en er de gået frem, men 'køber-højtrykket' gennem 2020 er ikke helt jævnt fordelt, når vi kigger nærmere på tallene, " fastslår Michael Dalsager, der er boligmarkedsanalytiker og senior kommunikationskonsulent i Home.

Her er de ti mest populære kommuner. Foto: Home A/S

Home har analyseret det samlede sommerhussalg ifølge Boligsiden. Top 3 i 2020 er den samme: Odsherred, Gribskov og Ringkøbing-Skjern.

Læs også

Fem år senere: Gør spektakulært fund på DBA

Haler ind

Men det vestjyske sommerhus-mekka haler ind på den nordsjællandske ’guldkyst’, så det kun er 32 solgte sommerhuse, der adskiller de to. Det sker efter en fremgang på hele 63 % ude vestpå. Gribskov har oplevet en solid fremgang på 37 %.

Ny på 4. pladsen er Syddjurs, og ny er også Guldborgsund på 5. pladsen. Begge kommuner går én plads frem efter spring i salget på 62 % og 60 %.

Foto: Home A/S

"Odsherred er fortsat landets største sommerhus-kommune med flest købere – og den største faktiske fremgang i nye købere. Med hele 1422 solgte sommerhuse er der 392 flere købere end i 2019. Det er en fremgang på 38 %, " siger Michael Dalsager.

Men på årets top 20 er det Norddjurs på 14. pladsen, der skinner mest, når vi taler om procenter.

Kommunen tager førertrøjen med hele 86 % flere sommerhuse, der er givet videre til nye købere – det er 171 flere sommerhuse. Og det sender Norddjurs frem med to pladser på årets topliste.

Salget af sommerhuse var på landsplan 55 % højere i 2020.

"Og den store sommerhusjagt ser ud til at fortsætte. Sommerhussalget i årets første to uger er 183 % højere end året før, " siger Michael Dalsager og tilføjer, at de første uger af 2020 var inden coronapandemien kom til Danmark.

Det store sommerhus-boom i Danmark satte ind i ugerne efter den første nedlukning i marts. Næsten 16.000 sommerhuse blev solgt i løbet af året.

Læs også

Forlænger forbud

 

 

Læs også