Sophie Hæstorp Andersen er rystet over taxa-sager: Tilliden er brudt

Af: Lucas Andreas

|

28/06/2024

Nyheder
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Philip Davali/Ritzau Scanpix
To taxachauffører har fået dom i sager om overgreb på passagerer.

Lige nu læser andre også

Overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen, har for nylig taget et initiativ i forbindelse med sikkerheden for kvindelige passagerer i byen.

Emnet har tiltrukket sig opmærksomhed efter flere hændelser, der har skabt debat om kvinders tryghed under hjemtransport om natten.

Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen udtrykker sin dybe bekymring over to nylige tilfælde, hvor taxachauffører i nattelivet er blevet dømt for voldtægter af kvindelige passagerer.

Det skriver KøbenhavnLiv.

Begge sager involverede kvinder, der blev samlet op om natten af en taxa og efterfølgende overgrebet af dennes chauffør.

Chaufførerne har fået fængselsstraffe på henholdsvis halvandet år og betinget udvisning samt to et halvt år.

"Jeg bliver både rystet og virkelig ked af det og vred over de her sager," udtalte overborgmester Sophie Hæstorp Andersen til KøbenhavnLiv.

Udfordrer tryghedfølelsen i nattelivet

Hændelserne er ikke isolerede til København. Også andre steder i landet har kvindelige passagerer det seneste år rapporteret om seksuelle overgreb begået af taxachauffører.

Kvinfo har i forbindelse til sagen udtrykt bekymring for overgrebssagerne, da det er en stor udfordring mod vores tryghedsfølelse i nattelivet.

Og det er overborgmesteren enig i.

"Der er også rigtig mange af os forældre, der siger til vores børn, ’her er nogle penge, tag en taxa hjem, så er vi sikre på, at du kommer sikkert hjem’. I det ligger der jo, at en taxachauffør er en, man kan stole på, og den tillid er jo blevet brudt i de her sager," siger hun.

Ofte har ofrene været påvirkede af alkohol og på vej hjem fra en bytur.

Tager initiativ

På baggrund af de bekymrende sager har Sophie Hæstorp Andersen taget initiativ til at invitere Dansk Person Transport, den faglige brancheforening for bus- og taxivognmænd, til et møde.

Her vil kvinders tryghed på vej hjem fra byen være hovedemnet. Formålet med mødet er at finde konkrete løsninger, der kan øge sikkerheden for kvindelige passagerer og forhindre lignende hændelser i fremtiden.

Anbefalet til dig