Sophie Løhde kommer med advarsel til danskerne

Af: Ida Hansson

|

13/01/2023

Nyheder
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Sophie Løhde (V) kommer nu med en direkte advarsel til danskerne. En ny rapport afslører nemlig en forfærdelig virkelighed for landets sygehuse.

Mest læste i dag

Coronavirus var en hård omgang for hele samfundet, herunder også de danske sygehuse. Det har efterladt et stort efterslæb over hele landet, som kun er blevet værre.

Ventelisterne vokser, udredningsretten bliver overholdt sjældnere, og så er produktiviteten faldet. Det vurderer Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en ny eftersynsrapport, som har kigget på udviklingen fra 2019 til 2022.

I 2019 ventede danske patienter i gennemsnit over 30 dage på at få behandling for en somatisk lidelse i 2019. I 2022 steg ventetiden til 46 dage og forventes nu at stige yderligere i løbet af i år.

Det er en stigning på mere end 50 procent.

Værst ser det ud i Region Syddanmark, hvor ventetiden på somatiske behandlinger i gennemsnit er cirka 50 procent højere end i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Det er selvsagt ikke godt, og nu kommer der da også en helt klar advarsel fra andets nye indenrigs- og sundhedsminister, Sophie Løhde (V), i en pressemeddelelse.

- Derfor er vi også nødt til at være helt ærlige over for danskerne om, at det her ikke kan løses fra den ene dag til den anden, lyder det ifølge TV 2.

Selvom konklusionerne ikke kommer bag på professor Jes Søgaard fra Syddansk Universitet, så kalder han dem stadig for ”bekymrende”.

- Det betyder, at man i en periode på formentlig et års tid skal have højere aktivitet, end man normalt har, fordi der kommer ikke færre patienter. Der ser vi desværre det modsatte.

Jes Søgaard tror, at det først vil være omkring 2025 at ventetiderne vil være at finde på et normalt niveau igen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig