SOSU-hjælper anker dom i anklage om plejehjemsmord: I dag falder afgørelsen

Af: Mie M.B

|

23/11/2023

Nyheder
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Den 61-årige ansatte er dømt for flere anklager, men nægter sig skyldig

Lige nu læser andre også

Vestre Landsret har bekræftet byrettens afgørelse om, at en 61-årig sosu-hjælper er skyldig i dødsvold og drabsforsøg på beboere på plejecenteret Tirsdalen i Randers. Denne afgørelse blev offentliggjort torsdag formiddag, hvor landsretten tilsluttede sig Retten i Randers' tidligere afgørelse fra februar. Det skriver Se og Hør.

I februar fandt Retten i Randers, at sosu-hjælperen havde administreret medicin, som ikke var foreskrevet, til fire beboere. Dette resulterede i gentagne indlæggelser og genindlæggelser, og en 81-årig kvinde døde få dage efter den første indlæggelse.

Den 61-årige sosu-hjælper blev dømt til 16 års fængsel for grov vold med døden til følge, tre tilfælde af grov vold og fire tilfælde af drabsforsøg. Dommen blev anket af forsvarer til frifindelse og af anklagemyndigheden til skærpelse.

Trods gentagne benægtelser fra den tiltalte blev hendes skyld bekræftet af både byret og landsret. Efter afgørelsen om skyldsspørgsmålet skal retten nu tage stilling til, hvilken straf der skal pålægges. Forsvareren søger mildere straf, mens anklageren går efter skærpet straf. Den endelige afgørelse forventes senere i dag.

Anbefalet til dig