Spædbarn død: Forældrene tiltalt for vold og mishandling

14/3/23 13:15

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Et forældrepar er tiltalt for mishandling af spæde tvillingepiger - den ene er afgået ved døden

Vi skal tilbage til den 6. oktober 2020.

Børnelægen blev i hast kaldt ind på en stue på Hvidovre Hospital, hvor en lille tvillingepige lå bevidstløs.

Tvillingens søster samt parrets forældre var i forvejen indlagte på samme hospital, efter piger kom til verden i sensommeren-2020.

Til trods for lægens succes med at få den lille pige tilbage til live, døde hun af sine kvæstelser få dage senere. Den lille pige blev to måneder og ti dage gammel.

Nu stilles forældrene for Retten på Frederiksberg, hvor de er tiltalt for mishandling af de to små piger, skriver Ekstra Bladet.

På obduktionen af den lille pige gjorde retsmedicineren et horribelt fund på børneliget:

Obduktioen viste blodsamlinger under den hårde hjernehinde og i begge øjne, blodudtrædning i venstre lunges overlap, samt mindst seks underhudsblødninger i ansigtet og på kroppen. Ydermere havde barnekroppen 15 brud på ribbenene, brud på højre skinneben og brud på begge lårben.

Under en undersøgelse af den anden tvilling, fandt lægerne også tegn på udsættelse af ruskevold: 18 knoglebrud på især ribbene, samt yderligere brud på venstre overarm, og begge lårbens- og underbensknogler.

Lægerne mistænkte vold fra starten

- Der opstår hurtigt en mistanke om vold. Hvornår opstår den hos dig, spurgte kvindens forsvarer børnelægen under retssagen i Retten i Frederiksberg.

- Den skal altid ligge i baghovedet, når spædbørn har tegn på hjerneblødninger. Og jeg siger det også til forældrene med det samme, svarede børnelægen, og fortsætter yderligere:

- Da jeg løber ned til de her børn, har jeg kendt dem i ti minutter. Havde jeg vidst da, hvad jeg ved nu, så havde jeg ikke været i tvivl om, at de havde været udsat for vold, sagde børnelægen.

Begge forældre har siden varetægtsfængslingen nægtet sig skyldige.

Der er i alt afsat 12 retsdage til sagen. Der ventes at falde dom i marts.