Spaniere raser mod turister: Lokale beskriver det som et "helvede"

17/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Spanske beboere har udtrykt vrede over antallet af turister på nogle af de populære feriesteder. En lokal beskrev Barcelona som “helvede” på grund af turisterne.

Mest læste i dag

Spanien er et af verdens mest populære turistmål og topper listen for danskernes foretrukne rejsemål. Beboere i nogle områder af Middelhavslandet har dog fået nok.

En lokal beboer i Barcelona har ifølge Express udtalt: 

“Sidste sommer var det et helvede. Alt var lukket, men folk kom stadig i weekenden og holdt udendørs drukfester på standen og på gaderne.” 

Barcelona er tidligere blevet kåret til Europas bedste storbyferie og tiltrækker turister fra hele verden. 

Mens byen er berømt for sit romantiske gotiske kvarter og kunstgallerier med Picassos mesterværker, rejser mange turister der til for at feste. 

Nogle lokale beboere har nu fået nok af byens “sprut-turisme” og ønsker antallet begrænset.

Mange restauranter og turistvirksomheder i Barcelona havde det hårdt under pandemien, men de lokale beboere, kunne opleve byen uden et stort antal af turister.

Nogle beboere vil nu gerne have indført kontrol for, at stoppe over-turismen og bekæmpe det heftige drikkeri. 

Folk der bor i byen gotiske kvarter, har beskrevet det som “umuligt”, at leve et normalt liv på grund af mængden af turister.

Barcelona har allerede annonceret planer om, at beskatte krydstogtpassagerer og nogle embedsmænd vil gerne begrænse antallet af krydstogtturister.

Der er en tendens til, at krydstogtturister ikke bruger specielt mange penge i en by, da de ofte spiser og drikker ombord på skibet.

På trods af beboernes frygt, er bookingerne steget kraftigt i sommerperioden og en sagde at Barcelona vil være “monstrøs” i år. 

Byens planer om, at begrænse turismen er noget kontroversielle, da så mange af Barcelonas virksomheder og restauranter lever af turisterne. 

Flere embedsmænd har foreslået planer om, at tilskynde turister til, at besøge flere områder af byen end de mest populære turiststeder.

I mellemtiden kommer Spanien til at øge politiets tilstedeværelse i masse-turismeområder denne sommer. 

Over 3.500 ekstra betjente vil patruljere på de populære turiststeder, herunder De Kanariske Øer, Balearerne, Costa del Sol og Costa Blanca. 

De ekstra politibetjente vil blive sat på gaderne fra starten af juli og blive der til slutningen af august.

Planen er påtænkt at sørge for at besøgende er sikre og at stoppe turister i at overtræde lovene om druk eller anden forbudt adfærd.

Anbefalet til dig