Spanske forskere: Opdag coronavirus selvom du ikke har symptomer

Nyheder
Der er måske nye symptomer, som kan vise om du har coronavirus. Foto: Shutterstock
Nogle medicinske eksperter fra Spanien mener, at man kan finde tegn på coronavirus ved at kigge efter på fødderne.

Mest læste i dag

 

De medicinske eksperter fra Spanien forsøger i øjeblikket at undersøge, om læsioner på fødderne kan være et tidligt advarselssignal for coronavirus, da flere Covid-19-patienter har vist dem.

Nye symptomer på vej

Efterhånden som coronavirus-pandemien raser, er det blevet bekræftet, at 1,9 millioner mennesker indtil videre har haft virussen.

De to største symptomer på sygdommen er vedvarende hoste, vejrtrækningsproblemer og feber. Men efterhånden dukker flere og flere symptomer op, og der er også mange, der slet ikke har symptomer.  

De mennesker der ikke har symptomer, kaldes asymptomatiske, hvilket betyder, at de bærer smitten, men ikke oplever nogen symptomer. Det skriver Mirror.

Er svaret i fødderne?

Men det ser nu ud til, at der måske er en ny måde at registrere, om du er blevet udsat for Covid-19, selv uden symptomer - og svaret kan være i dine fødder.

Medicinske eksperter i Spanien undersøger i øjeblikket, om de, der har virussen, kan identificeres ved små læsioner på fødderne.

Sidste torsdag delte The Spanish General Council of Official Podiatrist Colleges en erklæring, der afslørede, at flere coronaviruspatienter havde læsioner på fødderne.

Ifølge dem er det lilla læsioner (meget lig dem med skoldkopper, mæslinger eller kuldeblå), som normalt vises på tæerne og normalt heles uden at efterlade et mærke."

Symptomerne var observeret hos "talrige" Covid-19-patienter i Italien, Frankrig og Spanien.

Læsioner blev mere almindeligt bemærket hos yngre mennesker med virussen, inklusive teenagere og børn, selvom nogle voksne også viste sig at have dem.

Eksperterne opfordrede folk til at holde øje med læsioner.

Men de advarede imidlertid også om, at de ikke havde nok "videnskabelige beviser" endnu til at sige med sikkerhed, at det var et officielt symptom på sygdommen.

"Det er klart på grund af den korte tid, der er gået, kan videnskabelig bevis ikke diskuteres endnu," forklarede eksperterne.

Så det vides ikke om det rent faktisk er et symptom, men det tager ikke meget tid at tjekke sine tæer. Det er derfor værd at holde øje med.

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig