Spar på varmeregningen ved at spise dette inden sengetid

16/11/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En ekspert har afsløret, at du faktisk kan spare på varmeregningen ved at spise nogle bestemte fødevarer inden sengetid.

Mest læste i dag

Der er rigtig mange danskere, der forsøger at holde igen med varmen derhjemme, fordi de ønsker at spare penge på varmeregningen.

At man forsøger at spare penge på varmeregningen harmonerer dog ikke specielt godt med de faldende temperaturer. Derfor forsøger mange at finde på alternative måder at holde varmen derhjemme.

Det er især om aftenen og natten, at det kan være svært at holde varmen. Det får mange til blandt andet at smide et tæppe over sig eller beholde uldsokkerne på, når de hopper i seng.

Nu hævder en række eksperter på området dog, at du faktisk kan spare penge på din varmeregning, ved blot at spise. Søvneksperter fra Bed Kingdom fortæller nemlig, at du holde din kropstemperatur oppe, hvis du spiser nedenstående seks ting, før du går i seng.

Ikke nok med det, så hævder de faktisk også, at det er fødevarer, der kan hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn. Det skriver Daily Star.

Nødder
Jordnødder, mandler og pistacienødder kan være med til at skrue op for hastigheden af ​​dit stofskifte og hæve din kropsvarme, og derfor varme dig op til sengen.

Ud over dette, så indeholder disse nødder også melatonin, som er et naturligt hormon, der hjælper med at kontrollere din søvncyklus og derfor hjælper dig med at falde i søvn. 

Kanel
Kanel har termogene egenskaber, der øger vores kropsvarme, når det er koldt, så drys det i et glas mælk om aftenen, og du vil falde i søvn, før du ved af det.

Havre
Mange tror, at havre er noget, der skal indtages, når man starter sin dag. Det byder dog også på en række fordele, der kan vise sig at være nyttige inden sengetid.

De er langsomme til at nedbrydes i din krop på grund af højt indhold af klid og fibre, og denne langsomme fordøjelse frigiver varmende energi i din krop.

Bananer
Bananer er fyldt med vitamin B og magnesium, hvilket har positiv indflydelse på virkningen af ​​din skjoldbruskkirtel og binyrer, og er dermed for med til at regulerer din kropstemperatur i koldt vejr.

Ingefær
Ingefær byder på en række egenskaber, der medfører, at dine blodkar er afslappede, hvilket bidrager til en øget blodgennemstrømning, der hjælper din krop med at varme op.

Gulerødder
Gulerødder får din krop til at varme op, da der er behov for, at kroppen bruger mere energi under fordøjelsen.

Anbefalet til dig