Spar penge hver måned: Så meget kan du spare ved at tørre dit tøj 'smart'

03/10/22 17:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Tørring af tøj udenfor kan være ligetil for dem, der har gode vejrforhold. Det er dog ikke altid tilfældet i Danmark.

Med energiregningerne stadig stigende, leder vi alle efter billige og praktiske måder at spare penge på daglige huslige pligter.

Et apparat, der koster folk hundredvis af kroner om året at bruge, er en tørretumbler.

Selvom maskinerne er den hurtigste måde at tørre tøj på, er de energislugere, der kan koste over 17 kroner cyklus at bruge, ifølge Chris Michael, administrerende direktør hos Meaco.

I stedet udtalte eksperten fordelene ved at bruge en affugter i stedet for en tørretumbler. Det skriver Express.

Selvom de hurtige resultater af en tørretumbler er skønne, så har det ofte store omkostninger. Tørretumblere er typisk store energislugere, der over tid koster betydelige summer og projicerer masser af kulstofemissioner ud i miljøet.

Så er der et alternativ? Ja – brug en affugter til tørring af tøj.

Selvom disse ikke kan matche en tørretumblers hastighed, kan affugtere til tørretumblere give nøjagtig de samme (hvis ikke bedre) resultater for tøj på en måde, der er mere omkostningseffektiv, og som giver yderligere fordele for kvaliteten og tilstanden af et hjem.

Affugtere er elektroniske apparater, der suger fugt ud af indeluften. De er almindeligt anvendt i områder af hjemmet med høj luftfugtighed, steder hvor forurenende stoffer, allergener og bakterier ofte udvikler sig og trives.

Eksperten delte udelukkende med Express, at med hensyn til omkostningseffektivitet er en affugter en langt bedre mulighed for at tørre fugtigt tøj indendørs frem for at bruge en tørretumbler.

”Hver gang du vælger at lufttørre i stedet for at tørretumble, så sparer du omkring 13 kroner pr. belastning penge på din energiregning. Hvis du er en del af en travl familie, vil 'tørrevasken' hver dag spare dig 380 kroner hver måned," sagde Chris Michael.