Sparekniven svinger hårdt: Flere danske uddannelser lukkes ned

04/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Milliardregninger medfører, at adskillige uddannelser nu lukkes

Mest læste i dag

Det meste af verden og dermed også lille Danmark er midt i en økonomisk krise, som har taget hårdt på de flestes privatøkonomi, men krisen er også hård for statskassen og store virksomheden. 

Især fordi den kommer efter flere års milliardregninger for coronatest og -nedlukninger, og det er derfor tid til at spare. 

Det bliver som bekendt blandt andet gjort ved at fjerne Store Bededag som helligdag fra og med næste år og formentlig også ved at forkorte en lang række kandidatuddannelser, og nu rammer spareplanerne tilsyneladende de unges uddannelser endnu hårdere. 

Universitetet Syddansk Universitet (SDU) skal nemlig også spare, og en masse uddannelser bliver derfor lukket. 

Det skriver SDU ifølge TV2 i en pressemeddelelse. 

Heri kan man læse, at lukningen af en række uddannelser sker som led i en tocifret millionbesparelse, som kommer til at gå ud over blandt andet uddannelserne Human Ressource Management, International Business og Mellemøstsstudier. 

Disse bliver nemlig lukket. 

Ifølge TV2 Fyn får de studerende, der er i gang med at tage de berørte uddannelser, lov til at færdiggøre dem, men der vil altså ikke blive optaget flere elever på studierne, når de sidste starter denne sommer. 

SDU er med mere end 21.000 studerende og 3.700 ansatte Danmarks tredjestørste universitet med afdelinger i Odense, Kolding, Esbjerg, Sønderborg, Slagelse og København. 

Universitetet er delt op i fakulteterne det humanistiske, det samfundsvidenskabelige, det naturvidenskabelige, det tekniske og det sundhedsvidenskabelige fakultet.