Spegepølser kaldes tilbage: Hund boede i produktionslokalet

18/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Modelfoto. Foto: Pixabay
Et anonymt tip sendte Fødevarestyrelsen i retning af en slagter, der ikke slagtede kvæget under ordnede forhold.

Mest læste i dag

Forbrugere, som har købt røgede vildtprodukter og spegepølser fra Jens Christian Holt Jensen i Haderup skal levere varerne tilbage eller smide dem ud. Sådan lyder meldingen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Det var et anonymt tip som tirsdag aften førte Fødevarestyrelsens Rejsehold til Jens Christian Holt Jensen, Herningvej 80, 7540 Haderup, hvor jægere kan indlevere vildt til opskæring, plukning og tilbagelevering. På stedet blev der også solgt koldrøgede vildtprodukter, som ejeren selv havde røget og spegepølser, som ejeren ikke ville oplyse, hvor var produceret.

Spegepølsernes oprindelse er derfor ukendt, og det kan frygtes, at de er fremstillet under uhygiejniske forhold. Adressen var ikke registreret hos Fødevarestyrelsen. Det betyder, at den ikke har været underlagt Fødevarestyrelsens smileykontrol af blandt andet hygiejne og skadedyrssikring. 

Smed 220 vakkumpakker ud  

Forholdene på virksomheden var heller ikke egnet til at producere spiseklare fødevarer. I produktionslokalet stod der fx en hundekurv og røgeovnen i det fri. Der kunne heller ikke fremvises et lovpligtig egenkontrolprogram, der skal sikre, at fødevarerne ikke er sundhedsskadelige.

Ejeren valgte under kontrollen at kassere ca. 100 stk. vakuumpakket koldrøget krondyrfilet og 120 stk. spegepølser. Fødevarestyrelsen vil lave opfølgende kontrolbesøg, fordi virksomheden ønsker at rette op på forholdene og lade sig registrere. Indtil det er sket, opfordrer Fødevarestyrelsen dem, der har handlet med ejeren, til at levere varerne tilbage eller smide dem ud.

 

Anbefalet til dig