Spis dit nye kæledyr eller bliv vegetar: Hvad vælger du?

17/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Grise, lam og andre dyrs vej til kødgryderne er omdrejningspunktet i et nyt reality tv-show, som får premiere i det nye år. Foto: Shutterstock
Familier stilles overfor et svært valg i det nye reality-program Meat the Family, som får premiere i det nye år.

Mest læste i dag

Kort fortalt går programmet ud på, at familier adopterer et dyr, som de ofte spiser. 

Familierne giver deres nye medlem et navn og passer dem i tre uger. Når ugerne er gået, skal de så vælge, om de vil sende deres nyeste familiemedlem til slagteren eller blive vegetarer. 

Programmet skal i Storbritannien sendes på kanalen Channel 4. En repræsentant for kanalen fortæller til The Guardian, at man håber, at programmet vil være med til at sætte fokus på dyrenes vej fra et sorgløst liv på markerne til at være tilberedt på middagsbordet. 

En repræsentant for tv-kanal fortæller derudover til The Guardian, at tv-programmet også vil undersøge "dyrenes opførsel og intelligens, den landbrugspraksis som kræves for at imødekomme de sultne forbrugers krav og hvordan kødindustrien påvirker miljøet."

Hvorfor spiser vi ikke vores egen hund?

Daniela Neumann er chef for produktionsselskabet Spun Gold, som har udviklet programformatet. Hun forsvarer idéen bag og siger til avisen, at programmet tager livtag med  ”nogle virkeligt nutidige temaer om etisk spisning og stiller vanskelige spørgsmål, som: Hvorfor finder vi det acceptabelt at spise et lam, men vi ville ikke spise vores egen hund? Kunne du vende tilbage til kød, når du fået sat et navn og ansigt på dit måltid?”

Så står spørgsmålet blot tilbage: Hvis DR eller en af de andre danske tv-kanaler laver en dansk udgave af programmet - stiller du så op? 

Anbefalet til dig