Træner giver tiltrængt Jonas Vingegaard opdatering

Af: Lucas Andreas

|

03/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Critérium du Dauphiné, som oprindeligt var en del af Vingegaards plan, begyndte søndag.

Mest læste i dag

Den danske stjernerytter og forsvarende Tour de France-vinder, Jonas Vingegaard, står over for en usikker fremtid i forhold til dette års løb efter en alvorlig ulykke i april.

Vingegaard pådrog sig et brækket kraveben, ribben og en kollapset lunge, hvilket har sat alvorlige spørgsmålstegn ved hans evne til at deltage i Tour de France.

Det er også et spørgsmål, som holdets træner ofte blive forholdt - og søndag var ingen undtagelse.

På trods af disse udfordringer har Vingegaard gjort fremskridt i sin genoptræning, og teamet er forsigtigt optimistiske.

I de seneste uger har Vingegaard genoptaget sin udendørs træning og har endda udfordret sig selv i det kuperede terræn i Spanien og højderne i Tignes.

Men Visma-Lease a Bike-teamet er klare i deres holdning: Vingegaard vil kun deltage i Tour de France, hvis han er i topform. "Vi håber på, at Jonas vil være i form om fire uger, men det er der ingen nyheder om," siger Visma DS Grischa Niermann til Cyclingnews.

Selv uden deres leder er holdets moral høj, og de er forberedte på at tilpasse deres strategi, hvis det bliver nødvendigt. Niermann understreger, at holdet er stærkt og kan præstere godt, selv uden Vingegaard. "Vi kan ikke forudsige det endnu, men ikke desto mindre er vi et meget, meget stærkt hold, og selv uden Jonas vil vi være i stand til at lave et rigtig godt Tour de France," tilføjer han.

Her er holdets plan B

Holdets plan B involverer ryttere som Matteo Jorgenson og Sepp Kuss, der har vist imponerende præstationer i år.

Kuss, der vandt Vuelta a España, og Jorgenson, der har opnået succes i Paris-Nice og Dwars door Vlaanderen, er klar til at træde til, hvis Vingegaard ikke kan deltage. "Tilliden er i Jonas, og Jonas er den fyr, der kan vinde løbet," siger Niermann uden for teambussen. Men han erkender også, at hvis Vingegaard ikke er klar, vil de justere deres planer.

Den nuværende fokus for holdet er Critérium du Dauphiné, hvor Jorgenson og Kuss skal præstere.

Uanset udfaldet vil Visma-Lease a Bike fortsætte med at stræbe efter succes i Tour de France, enten med Vingegaard i spidsen eller med en ny strategi tilpasset de givne omstændigheder.

Anbefalet til dig