3 uger inden Tour de France: Sportsdirektør med bekymrende Jonas Vingegaard melding

Af: Lucas Andreas

|

10/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tour de France begynder den 29. juni.

Lige nu læser andre også

Med omtrent tre uger til starten går i Tour de France er en af de helt store spørgsmål stadig, hvorvidt den forsvarende vinder Jonas Vingegaard stiller til start i det prestigefyldte etapeløb.

Han står sammen med sin holdkammerat Wout van Aert over for store udfordringer, blot tre uger før Tour de France begynder.

De er nemlig begge styrtet i det sene forår, og kæmper i øjeblikket for at komme i topform inden løbsstart, men de er ifølge deres sportsdirektør stadig ikke der, hvor de bør være.

Niermann uddyber situationen i et interview med Het Nieuwsblad: "De er ikke, hvor de burde være, nej. Ellers ville det have været sikkert (At de står til start i Tour de France, red.)," siger han og henviser til Van Aerts alvorlige styrt i Flandern Rundt og Vingegaards i Baskerlandet Rundt, hvor danskeren pådrog sig et brækket kraveben, flere brækkede ribben og en punkteret lunge.

Den nuværende tilstand af de to topatleter er langt fra ideel. Vingegaard burde ifølge planen deltage i Criterium du Dauphiné, men i stedet gennemgår han intens højdetræning i Alperne for at nå topformen. "De forbereder sig, og det går godt, men det er ikke på samme niveau, som de nåede for præcis et år siden," forklarer Niermann.

Der er stadig tvivl om, hvorvidt både Vingegaard og Van Aert kan nå at blive klarmeldt til Tour de France.

Sportsdirektøren er forsigtig i sine udtalelser, men understreger, at beslutningerne om deres deltagelse endnu ikke er taget. "Det kan helt sikkert lade sig gøre, men vi træffer stadig beslutninger," siger han.

Criterium du Dauphiné gav endnu et hårdt slag i maven

Visma-holdet har også andre udfordringer. For nylig styrtede både Dylan van Baarle og Steven Kruijswijk så slemt under Criterium du Dauphiné, at de definitivt er ude af Tour de France.

Med Tour de France lige om hjørnet er spørgsmålet, om Vingegaard og Van Aert kan overkomme deres fysiske udfordringer og genvinde deres form i tide.

Holdets og cykelsportens fans verden afventer spændt en afgørelse på, om de to nøglefigurer kan deltage og præstere på det tårnhøje niveau, de tidligere er blevet set præstere på.

Anbefalet til dig