Sportsstjerne død

14/2/23 08:51

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
OL-rytteren er gået bort i en alder af blot 53 år.

OL-rytteren Mikaela Fabricius-Bjerre er død. Det meddeler hendes mand på sin Facebook.

Han skriver, at Mikaela Fabricius-Bjerre sov stille ind efter et langt cancerforløb.

Hvis du synes, at hendes efternavn klinger dansk, så er det fuldkommen rigtigt. Den finske rytter var nemlig gift med danske Poul Fabricius-Bjerre, søn af den danske stjernekomponist Bent Fabricius-Bjerre.

"R.I.P. Mikaela Fabricius-Bjerre eller blot Fia er ikke mere. Vi er bare så kede af at måtte skrive at Fia er sovet stille ind efter et langt cancerforløb. Fia har aldrig taget et nej for et nej og heller ikke med den alvorlige sygdom var hun på noget tidspunkt i tvivl om at hun ville komme helskindet igennem. Hun kæmpede en brav kamp og var familiens sædvanlige midtpunkt hele vejen igennem. Der var ikke et tidspunkt hvor Fia beklagede sig over sin alvorlige sygdom eller ynkedes sin situation. En sand kæmpe med et utroligt mindset," skriver Poul Fabricius-Bjerre i et rørende opslag på Facebook og fortsætter:

"En kærlig, skæg og skøn pige med masser af power og med en utrolig stor kærlighed til sin familie med alle dyrene samt sine elskede heste. Vi kommer bare til at savne dig så helt utroligt meget. Vi mødes i DRØMMELAND. Poul & Ida samt alle vores hunde, heste, katte og dyrene i skoven. Bisættes fra Karlebo Kirke på lørdag kl 13:00 og mindes senere ved en mindehøjtidelighed i Turku for vores finske familie samt venner og bekendte fra Finland."

Foto: Facebook/tv. datteren Ida, Poul Fabricius-Bjerre og Mikaela Fabricius-Bjerre

Foto: Facebook/tv. datteren Ida, Poul Fabricius-Bjerre og Mikaela Fabricius-Bjerre

Ved OL i London 2012 deltog Mikaela Fabricius-Bjerre, og hun har også deltaget ved VM. Hun repræsenterede begge gangene sit hjemland Finland.