Sprækker i alliancen: Støttepartier er utilfredse med Mette og co.

08/12/20 18:39

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Støttepartierne har tit været ude at rose Mette Frederiksen og kompagni. Det får de dog ikke noget af denne gang.

De Radikale og Enhedslisten mener, at Mette Frederiksen og kompagni har reageret for sent, da de besluttede, at man delvist skulle lukke 38 kommuner hertillands. 

Det skriver Ekstra Bladet. 

"Jeg mener godt, at man kunne have gjort det noget tidligere. Jeg synes, at tallene har været dystre i noget tid," siger den radikale sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, til Ekstra Bladet.

Stinus Lindgreen havde gerne set, at man iværksatte disse planer allerede i mandags, da man alligevel besluttede nye tiltag i forbindelse med, at corontallene så bekymrende ud.

Han mener, at skridtene, man tog i starten, var for milde. 

"Jeg var ret bekymret for bare en til to uger siden. Der så det ud, som om det gik den forkerte vej. Det var nogle ret milde skridt, man tog i starten. Hvis man havde gjort noget mere der, havde man selvfølgelig set en effekt hurtigere," siger han til Ekstra Bladet. 

Regeringen har ventet for længe

Stinus Lindgreens udmelding kommer efter, at Enhedslisten også kritiserede regeringen for, at de ikke reagerede noget hurtigere. 

De mener ligeså, at man burde have varslet de nye restriktioner i sidste uge. 

"Vi ved, at hastighed er afgørende, så jo tidligere man kunne gribe ind, desto bedre havde det været, siger partiets sundhedsordfører," Peder Hvelplund, til Ekstra Bladet.

De nye restriktioner betyder, at restauranter og barer bliver lukket ned, en hel armé af elever og studerende sendes hjem, ligesom det også er slut med indendørs-fritidsaktiviter osv.  

Ifølge Mette Frederiksen var der ikke grund til, at man iværksatte disse nye tiltag i sidste uge. 

"På det tidspunkt var anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne en øget indsats omkring hovedstaden, men af mindre karakter end den, vi iværksatte i går. Så har vi set stigende smitettal, og nu ligger der en ny anbefaling fra sundhedsmyndighederne. Straks den lå der, iværksatte vi det, der går i gang nu," siger hun til Ekstra Bladet.