Springer spaniel klar til tjeneste: Zippo bliver den første af sin slags

17/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Indtil nu er Zippo i høj grad en taskehund, når han besøger politigården i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi / Facebook.com
Otte uger gamle Zippo bliver formentlig den første springer spaniel, som vil gøre tjeneste i dansk hundepatrulje.

Mest læste i dag

Politiets hunde er som regel enten af racerne schæfer eller labrador. Det er gode racer, der lystrer og kan trænes, derfor er de velgnede som politihunde. Nu får de dog konkurrence af en ny race. Springespanielen Zippo er nemlig den nyeste politihund, der i fremtiden skal gøre tjeneste hos Østjyllands Politi. 

Zippo er kun otte uger gammel, men har netop for første gang sat sine poter på politigården i Aarhus. Det fortæller Østjyllands Poltiti selv på deres Facebook, hvor de fredag har lagt et par billeder op af forbrydernes fremtidige skræk. Hvilken slags forbrydelser, som Zippo skal være med til at opklare vides dog endnu ikke. 

"Om han skal være narko- eller sprængstofhund vides ikke endnu.Til at begynde med er han dog mest af alt en lille taskehund, da det er her han føler sig tryg, og så er den jo nem at transportere med rundt," skriver Østjyllands Politi på det sociale medie. 

Egnet til at finde narkotika og sprængstoffer

Politiet fortæller ligeledes, at en af Zippos fordele er, at springer spanielen ikke vejer så meget. Det er nemlig et godt udgangspunkt, hvis han skal arbejde som narko- eller sprængstofhund.

De kommende måneder skal Zippo træne op til sin første test, der afgør, om han mentalt egner sig til at blive politihund. I så fald bliver han den første springer spaniel, som bliver en del af hundepatruljen. Det ser man frem til ved Østjyllands Politi:

"Vi er spændte på at se, om hans race har potentiale til at blive en fast del af vores hundepatrulje."

Endnu et billede af politiet nye bløde kollega. Foto: Østjyllands Politi / Facebook.com

 

Anbefalet til dig