Spritstiv dansker i sejlbåd på flugt fra politiet: Glemte noget meget vigtigt tilbage på kajen

Af: Mie M.B

|

08/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Manden råbte edder og forbandelser mod politiet mens han svingede vildt med en vinflaske

Mest læste i dag

En sommerdag i 2023 udspillede der sig en dramatisk episode på Øresund, da svensk politi og kystbevogtning blev involveret i en jagt på en 39-årig dansk lystsejler. Helsingborgs Nordhavn var centrum for begivenhederne, hvor den berusede sejler skabte så megen uro, at hans lystsejlerkolleger til sidst slog alarm. Det skriver Helsingør Dagblad.

Efter at have skabt en del ballade om bord på en anden sejlbåd forlod den danske mand havnen i fart og satte kurs mod Hornbæk Havn. En svensk kystbevogtningspatrulje blev rekrutteret til at forfølge ham. Trods gentagne forsøg på at undslippe og provokationer mod forfølgerne, lykkedes det kystbevogtningsskibet at komme tæt på sejlerens båd ud for Hornbæk Havn.

Manden havde haft så travlt med at flygte fra politiet, at han havde efterladt sin hund på kajen i Helsingborg. Han blev konfronteret af myndighederne, mens han spritstiv stod på dækket med en flaske vin og råbte fornærmelser mod de svenske forfølgere.

Efter en times intens forfølgelse blev han endelig overmandet og anholdt. Han blev taget med til Helsingborgs Havn, hvor en alkotest afslørede en promille på 2,06.

Den 39-årige dansker skal nu stilles for retten i Helsingborg, hvor han er anklaget for grov druksejlads og modstand mod anholdelse. Han hævder imidlertid, at han først begyndte at drikke i dansk farvand og fejlagtigt hævder, at beruset sejlads tillades i Danmark. Han nægter også at have gjort modstand mod politiet under anholdelsen.

Sagen følges op, når retten afsiger dom. Der er ingen oplysninger om, hvad der skete med hans hund.

Anbefalet til dig