SSI advarer: Risiko for dobbeltepidemi i Danmark

Nyheder
Foto: Statens Serum Institut
Foto: Statens Serum Institut
Statens Serum Institut melder ud, at der er en risiko for dobbeltepidemi i Danmark.

Mest læste i dag

Det er ikke blot coronavirus, der for alvor er begyndt at sprede sig blandt danskerne igen.

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) er der også et stort antal danskere, der bliver smittet med influenza.

I løbet af de seneste tre uger har tallene vist, at der uge for uge har været en fordobling i antallet af påviste tilfælde. Det skriver SSI på sin hjemmeside ifølge Ritzau.

Smittestigningen kan mærkes i hele landet, men det er særligt hovedstadsområdet, der er hårdt ramt. Desuden er der også sket en stigning i antallet af hospitalsindlæggelser, hvilket også primært er i hovedstadsområdet.

"Det er en kraftig stigning, vi ser lige nu, men vi er stadig inden for normalen. Influenzasmitten topper normalt i februar-marts, og det er endnu for tidligt at sige, hvor alvorlig en sæson vi vil få i år," lyder det fra Lasse S. Vestergaard, der er afdelingslæge hos SSI.

Den store stigning, der har været sporet de seneste uger, er gældende for både influenza type A og type B.

SSI melder også om, at det ikke blot et influenzasmitten, der forventes at stige. Det samme er nemlig gældende for coronasmitten, som SSI spår vil stige hen over julen.

Det har medført, SSI nu advarer om, at der er en risiko for dobbeltepidemi i de kommende måneder, hvilket vil kunne medføre en stor stigning i antallet af hospitalsindlæggelser.

"Mens det altså vurderes som sandsynligt, at der kan komme en dobbeltepidemi, er risikoen relativ lav for en tripleepidemi. En epidemi, hvor også den tredje store vinterluftvejssygdom, RSV, vil komme oveni," lyder der på SSIs hjemmeside.

Ifølge SSI er det noget, der står i kontrast til andre lande i Europa, hvilket skyldes, at Danmark i løbet af efteråret har været ramt af en kraftig RS-virusepidemi, men denne er nu nedadgående.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig