SSI melder ud: Antallet af vaccinerede, der smittes med Covid-19 stiger

07/01/2022

Nicolai Busekist

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
En ny rapport fra Statens Serum Institut viser, at antallet af vaccinerede, der smittes med Covid-19, er stigende.

Mest læste i dag

Der er flere og flere, der bliver smittet med Covid-19, på trods af, at de er fuldt vaccinerede.

Det viser den seneste rapport for gennembrudsinfektioner og vaccineeffektivitet fra Statens Serum Institut (SSI).

Ifølge denne rapport, der løber frem til den 4. januar 2022, er der blevet registreret i alt 294.985 tilfælde af smitte med Covid-19 hos personer med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb.

Derudover er der også blevet registreret i alt 34.460 tilfælde af smitte med Covid-19 hos personer, der har fået tredje stik.

Derudover viser rapporten, at effekten af vaccinerne mod Covid-19 er faldet markant. Dette er gældende for både det primære vaccinationsforløb og efter revaccination.

Man gør det dog klart, at man hos Statens Serum Institut ikke er overraskede over udviklingen.

"Det er en naturlig konsekvens af, at så stor en del af den danske befolkning er vaccineret," fortæller afdelingschef Palle Valentiner-Branth fra Statens Serum Institut.

Rapporten viser dog også, at der fortsat er en klart højere incidens af Covid-19-relaterede indlæggelser blandt uvaccinerede personer.

Den ugentlige opgørelse for uge 52 for personer fra 12 år og derover viser nemlig, at 59,5 Covid-19-relaterede indlæggelser per 100.000 uvaccinerede personer.

Derudover viser rapporten også, at antallet kun er 15,6 per 100.000 personer med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb. Dertil lyder på 21,1 per 100.00 personer med fuld effekt af revaccination.

Antallet af indlæggelser, der er relateret til Covid-19 blandt vaccinerede med fuldt effekt af det primære vaccinationsforløb ligger dog lige nu på det højeste niveau, siden man begyndte at vaccinere

"Samtidig er vaccinernes effekt over for at blive smittet med covid-19 faldet markant. Det skyldes introduktion af omikron-varianten, der er langt mere smitsom og som vaccinerne er mindre effektive overfor. Til gengæld kan vi glæde os over, at vaccinerne fortsat yder god beskyttelse mod at blive indlagt og blive alvorligt syg af covid-19," siger Palle Valentiner-Branth.

Effektiviteten for Pfizer-vaccinen lyder på 73,7% for de 12-15-årige efter det primære forløb. For de 16-64-årige og for de 65-årige og derover er effektiviteten hhv. 82,6% og 44% beskyttelse mod indlæggelse.

Efter revaccination er effektiviteten 83,6% for de 16-64-årige og 91,2% for de 65-årige og opefter, viser rapporten

Anbefalet til dig