Står bag Meny, Spar m.fl.: Lukker stort lager - fyrer 100

31/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Dan Kolding, der indtrådte som adm. direktør for Dagrofa Logistik ved årets start, lukker lageret i Herning. Omkring 100 medarbejdere står til at miste deres job.

Mest læste i dag

Dagrofa, der står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb, lukker sit logistiklager i Herning.

Som konsekvens heraf skal omkring 100 medarbejdere vinke farvel til deres job.

Det skriver Børsen, og Dagrofa har også udsendt en pressemeddelelse, som du kan læse herunder.

”I et stærkt konkurrencepræget marked ser vi indad og sikrer, at vi styrker vores konkurrencekraft – nu og i fremtiden. Kort fortalt handler det om, at vi skal bruge det, vi har, bedre. Derfor har vi taget den tunge beslutning at lukke Herning-lageret. Fremover vil vi derfor servicere vores købmænd og eksterne kunder via vores to hovedterminaler i Vejle og Ringsted,” siger Dan Kolding, adm. direktør for Dagrofa Logistik, og fortsætter:

”Det er med tungt hjerte, at vi har skulle fortælle så mange loyale og dygtige medarbejdere, at deres nuværende arbejdsplads lukker. Flere har været hos os i mere end 25 år, og derfor gør det ekstra ondt. Nu fokuserer vi på at gøre, hvad vi kan for at hjælpe hver enkelt medarbejder bedst muligt videre.”

Dagrofa har med strategien #FremgangSammen en ambition om vækst og udbygning af butiksnetværket, hvorfor denne beslutning er en vigtig brik i at skabe fundamentet til et styrket og mere effektivt logistiknetværk for fremtiden.

Medarbejderne skal hjælpes godt videre

Ledelsen og HR fra Dagrofa Logistik vil være massivt til stede i den kommende tid og hjælpe alle medarbejdere, der står til at miste deres job.

Det er ledelsens håb, at mange medarbejdere fra lageret i Herning vil tage job på lageret i Ringsted.

”Vi vil arbejde aktivt for at hjælpe de afskedigede medarbejdere videre. Alle er i dag blevet informeret om beslutningen og deres fremtidsmuligheder – og ledelsen og HR er i den kommende tid til stede for personlig vejledning og støtte. Vi opretter jobbanker samt tilbyder træning i at skrive ansøgninger og CV. Vi gør en dyd ud af at hjælpe alle medarbejdere bedst muligt videre – også hvis det ikke skal være hos os,” siger Dan Kolding.

Udnytter kapaciteten og automatiseringen i Ringsted

Dagrofa Logistik kommer til at reducere de samlede omkostninger til logistiknetværket samtidig med at man øger effektiviteten på Ringsted-lageret, hvor det også er muligt at investere i og udnytte lageret bedre.

”Beslutning om at lukke Herning-lageret sker nu, fordi vi ønsker at handle med rettidig omhu og sikre, at vi styrker vores fremtidige konkurrencekraft overfor vores købmænd og eksterne kunder, så de og vi også kan drive en god forretning i fremtiden,” siger Dan Kolding.

”Det er vigtigt for mig at understrege, at der ikke er en finger at sætte på vores medarbejderstab i Herning. De har altid ydet en stærk indsats og været loyale medarbejdere med en høj arbejdsmoral. Det handler på ingen måde om medarbejdernes indsats – men om lageret og de store fordele, der er ved at have ét samlet lager. At det blev lageret i Ringsted, der blev valgt, skyldes udelukkende dets størrelse, stand og automatiseringsgrad,” lyder det fra Dan Kolding.

Medarbejderne er informeret i Herning onsdag den 30. august, hvor ledelsen og HR var til stede. Dagrofa vil fortsat have ca. 100 administrationsmedarbejdere i Herning.

Lageret i Ringsted vil i 2024 ansætte et antal medarbejdere (ca. 60-65 medarbejdere ifølge Børsen) som led i den øgede drift.

Anbefalet til dig