Står der airfryer på ønskelisten? Her er fem ting du skal vide, før du køber

Af: Mie M.B

|

21/11/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke helt lige meget hvilken type airfryer du lægger i kurven

Lige nu læser andre også

Airfryers har taget den daglige madlavning med storm som det sundere og mere bekvemme alternativ til den traditionelle friture, der ofte kræver store mængder olie til tilberedningen. Essensen af disse apparater er deres evne til at bruge varmluft til at tilberede fødevarer, hvilket resulterer i de samme lækre og sprøde retter, vi elsker, men med markant færre kalorier.

Hvis du endnu ikke har investeret i denne vidundermaskine, men kraftigt overvejer det, så læs herunder - der er måske nogle områder du kan blive klogere på, før du vælger, hvilken du skal have.

Volumen

Airfryers kommer i forskellige størrelser, hvor de mindre modeller typisk har en volumen på mellem 1-3 liter, velegnet til enkeltmandshusholdninger. For familier eller større forsamlinger anbefales en mellemstor airfryer med en volumen på 3-5,5 liter, der er tilstrækkelig til 4-5 personer. De største airfryers kan rumme 6 liter eller mere, nogle endda med to kurve til samtidig tilberedning af forskellige retter. Overvej hvor mange du normalt laver mad til, før du vælger din airfryer.

Effekt

Mindre airfryers (1-3 liter) har typisk en effekt på omkring 800-1200 watt, mens mellemstore modeller forbruger ca. 1300-1500 watt. De større airfryers kan nå op til 1700 watt eller mere, hvilket muliggør højere temperaturer og dermed hurtigere madlavning. Effektvalget afhænger af dine præferencer, og hvor hurtigt du ønsker dine retter færdige.

Funktioner

Airfryers leveres med forskellige indbyggede funktioner, og det er afgørende at vælge en model, der opfylder dine behov. Overvej dine præferencer; hvis du er veganer, behøver du måske ikke funktioner til kødtilberedning. Temperaturkontrol er en nyttig funktion, mens justerbare temperaturindstillinger kan være afgørende for specifikke retter som chips. Tjek også timerens type; digitale giver præcise aflæsninger, mens manuelle er mere enkle. Opvaskemaskinesikre dele kan spare tid og besvær med rengøring.

Pris

Prisen på airfryers varierer, hvor dyrere modeller kan koste mere end 3.000 kr. og ofte tilbyder højere byggemæssig kvalitet samt ekstra funktioner. Disse anbefales til dem, der ønsker mere avancerede madlavningsmuligheder. Billigere alternativer findes til omkring 400 kr. og passer godt til mindre madlavning, men med mere enkle design og funktioner.

Bruger- og Ekspertanmeldelser

Undersøg tidligere kunders erfaringer for at vurdere airfryerens brugervenlighed, funktioner og madkvalitet. Ekspertanmeldelser går i dybden med tekniske aspekter og sammenligner ofte modeller. Vi inkluderer både bruger- og ekspertanmeldelser for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om din næste airfryer.

Kilde: Forbrugsguiden.dk

Anbefalet til dig