Stak kvinde med kniv: "Stopper du ikke, dræber jeg dig"

15/11/20 11:45

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En 21-årig mand er tiltalt for drabsforsøg, efter han angreb en 30-årige kvinde med kniv.

"Stopper du ikke, dræber jeg dig!"

Sådan råbte en nu 21-årig mand efter sin kæreste moster kort tid inden, at han i februar i år angreb hende med en kniv. Det skriver Ekstra Bladet

Den 21-årige mand stak den dengang 30-årige kvinde fire gange i højre og venstre arm samt i maven med kniven. 

Det fremgår af anklageskriftet om det familiedrama, der foregik i kæresteparrets bolig i en mindre by uden for Ringsted. 

Den 30-årige kvinde, som er moster til mandens kæreste, var aldrig i alvorlig livsfare. Kort efter knivoverfaldet blev hun eskorteret til Slagelse Sygehus, hvor hun blev opereret på den intensive afdeling. 

Fik blackout

Den unge mand er tiltalt for trusler på livet, drabsforsøg og overtrædelse af knivloven. Det er forventet, at der vil falde dom i nævningesagen mod den svenske statsborger i Retten i Roskilde i næste uge. 

Ifølge Maria Jepsen, der er senioranklager på sagen, har gerningsmanden erkendt, at det var ham, der stak den 30-årige kvinde med kniv. Til gengæld har han nægtet, at det var med forsæt til at dræbe hende. 

"Han fortalte, at han var sammen med sin kæreste og hendes moster. På et tidspunkt fik han et blackout, og da han kom til sig selv, var mosteren så blevet stukket med kniv. Han kan ikke forklare, hvorfor eller hvordan det skete," fortalte Maria Jepsen til Ekstra Bladet. 

Senioranklager Anja Lund Liin, der har haft til opgave at udfærdige anklageskriftet i sagen, har forklaret, at overfaldet skete i forbindelse med, at det unge kærestepar skulle flytte fra hinanden. 

I fællesskab med kærestens moster og hendes mand skulle de tømme huset og fordele deres ejendele mellem dem. 

Blev anholdt på hovedbanegård

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i anklageskriftet, hvori det står, at han blev anholdt på Københavns Hovedbanegård. Ligeledes er det beskrevet, at episoden har fundet sted den 28. februar i år omkring kl. 15.30. 

I forlængelse af, at han har fremsat truslerne mod den 30-årige kvinde, skulle han angiveligt være trådt frem mod den chokerede kvinde og have 'forsøgt at dræbe' hende. 

Det lykkedes dog ikke, da den forurettede kvinde værgede for sig. Efterfølgende blev der slået alarm til hendes ægtefælle, der kom til undsætning, hvilke fik den unge mand til at flygte fra stedet. 

Samme aften blev han anholdt på Københavns Hovedbanegård. Ved anholdelsen blev han visiteret, og her fandt betjentene en kniv med en bladlængde på 12,5 cm.

Den 21-årige tiltalte er erklæret egnet til almindelig straf. Kendes han skyld, er der nedlagt påstand om udvisning.