Statens Serum Institut advarer: Danskere slæber det med hjem fra ferie

Foto: Shutterstock
Hver tredje dansker har været i udlandet.

Mest læste i dag

Statens Serum Institut oplyser, at en stor procentdel af de corona-smittede i forrige uge, var vendt hjem til Danmark efter at have været på ferie i udlandet.

Der er således tale om 30 procent af smittetilfældene i Danmark i uge 30, hvor man har været på udlandsrejse inden for de seneste 14 dage.

Tyrkiet overhaler Spanien

Det fremgår endvidere af Statens Serum Instituts meddelelse, at syv procent af tilfældende i uge 30 var personer, der havde været på udlandsrejse i Tyrkiet inden for 14 dage. 

Tyrkiet overhavler dermed Spanien som den feriedestination, hvorfra flest kommer hjem til Danmark med corona-smitte. 

Og det har altså fået Statens Serum Institut til at udsende en advarsel, da man, hvis smittet på rejsen, kan risikere at komme hjem og smitte andre. 

Vær opmærksom

"Vi råder derfor rejsende fra Tyrkiet til at være særligt opmærksomme på risikoen for smitte og til eventuelt at blive testet, før de sætter sig ind i flyet, hvis de er i tvivl om, hvorvidt de kan være blevet smittet," siger Peter Henrik Andersen, afdelingslæge hos SSI, i meddelelsen.

Tyrkiet er orange i Udenrigsministeriets rejsevejledning, og det betyder, at ikke-nødvendige rejser frarådes for ikke-vaccinerede.

Anbefalet til dig