Statens Serum Institut: Der er tegn på mere smittespredning i Danmark

03/8/20 14:51

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Smittetrykket i Danmark er nu på samme niveau, som det var i maj. Det forklarer faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Insitut. Han understreger dog, at han for nuværende ikke finder det alarmerende.

I løbet af weekenden har myndighederne fået kendskab til 207 nye coronasmittede personer i Danmark. Derudover er antallet af indlæggelser også steget fra seks til 24. 

Antallet af ugentlige tilfælde for uge 31 er dermed på niveau med forekomsten i begyndelsen af maj. Der er også testet flere prøver i uge 31, men andelen af prøver der tester positive er også højere end ugen før, nemlig 0,4% i forhold til 0,2% i uge 30. Det fortæller Statens Serum Institut i en pressemeddelelse. 

Ringsted har flest nye smittede

Den højeste forekomst ses i Ringsted med 175 tilfælde pr. 100.000 borgere, herefter følger Ishøj og Albertslund med hhv. 26 og 25 tilfælde pr. 100.000, men også Århus kommune har en høj forekomst med 22 tilfælde pr. 100.000. Der er tegn på større geografisk udbredelse, idet flere kommuner får påvist tilfælde i forhold til ugen før, særligt region Midtjylland træder nu tydeligere frem på landkortet med 106 nye tilfælde spredt over flere kommuner i uge 31.

”Noget af stigningen skyldes det udbrud der er på Danish Crown i Ringsted, men der er også tegn på mere smittespredning i Danmark generelt”, siger Kåre Mølbak, faglig direktør fra Statens Serum Institut, i pressemeddelsen. 

”Det er først nu, at vi rigtigt ser en stigning efter genåbningen, og for nuværende er stigningen ikke alarmerende. Der er ikke tegn på større smittekæder eller udbrud, som er ude af kontrol. Men stigningen viser, at vi stadigt er i en epidemi, og vi skal gøre alt hvad vi kan for at kontrollere den. Som borger drejer det sig om fastholdelse af fysisk afstand og håndhygiejne. For sundhedsmyndighederne er kontaktopsporing det vigtigste redskab for at bremse smittespredningen”, siger Kåre Mølbak.