Statens Serum Institut i stor brøler: Tusindvis af breve sendt til forkerte modtagere

Foto: Pressefoto/Statens Serum Institut
Foto: Pressefoto/Statens Serum Institut
Statens Serum Institut har sendt breve til tusindvis af modtagere, som slet ikke skulle have haft dem.

Mest læste i dag

Breve med invitation til vaccination af børn er på grund af en IT-fejl blevet sendt ud til forældre, der ikke har forældremyndighed

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse fredag.

De har endnu ikke fået et komplet overblik over, hvor mange breve, der er tale om. Det hidtidige skøn lyder på, at der kan være tale om omtrent 7.000 breve, som er blevet sendt ud ved en fejl.

Brevene indeholder en invitation til børnevaccinationsprogrammet og til influenzavaccination til børn.

Ifølge Ritzau er fejlen opstået, fordi systemet er blevet omprogrammeret, hvilket har resulteret i, at brevene er sendt til de forkerte modtagere. Formålet med at lave om i systemet var, at det skulle være muligt at kontakte to forældre af samme køn.

Henrik Ullum, der er direktør i Statens Serum Institut, beklager fejlen. Han understreger ligeledes, at de er i dialog med deres underleverandør med henblik på at sikre, at sådanne fejl ikke forekommer igen.

"Vi ønsker løbende at informere danske forældre bedst muligt for at styrke folkesundheden gennem vaccinationer, og vi ville derfor gerne sikre optimal information også til forældre af samme køn," siger han i pressemeddelelsen, og fortsætter:

"Vi er meget kede af den opståede fejl og er i dialog med vores underleverandør for at sikre, at det ikke gentager sig."

Det oplyses, at man i de fejludsendte breve kan læse barnets fornavn, men der er ikke angivet andre personoplysningerne.

Invitationerne er blevet sendt ud i perioden fra 7. juli 21. september. SSI meddeler, at man nu vil kontakte de forældre, der har forældremyndigheden.

Derudover er Datatilsynet også blevet orienteret om fejlen. Det er den myndighed, der har til ansvar at holde øje med, om reglerne for databeskyttelse bliver overholdt.

Indtil SSI har fået rettet den fejl, der er opstået i programmeringen, vil de holde igen med at sende nye invitationer ud.

Anbefalet til dig