Statens Serum Institut slår alarm: Gør det ikke

Foto: Shutterstock

Lige nu er der en svindel sms i omløb

Den seneste tid har der været svindel-sms'er i omløb. Det får nu Statens Serum Institut til at advare. Sms'erne får det nemlig til at fremstå, som om de er sendt fra netop Statens Serum Institut. Det er de dog ikke, understreger seruminstitutet. 

Det er ikke første gang, at Statens Serum Institut advarer imod sms'erne. Faktisk er det tredje. Tirsdag blev det dog tid igen. Her slog instituttet alarm på Twitter, hvor de beder danskerne om at passe på. 

"Svindel-sms'er fortsætter desværre med at være i omløb. Beskeden på billedet blev således modtaget i går. Klik ikke på sms'ens link, men slet i stedet for sms'en."

Her er billedet, som Statens Serum Institut refererer til. Foto: Statens Serum Institut

 

Læs også

Hvepseinvasion kan være på vej midt i skøn dansk sommer

Gør det ikke

Det oplyses, at der er tale om et såkaldt ’smishing’-forsøg, hvor afsenderne er it-kriminelle, der forsøger at lokke dig til at udlevere dit bruger-id og adgangskode til NemID eller franarre dig andre personlige oplysninger.

Da Statens Serum Institut første gang advarede mod sms'erne, indskærpede de meget klart, hvad de aldrig vil gøre. 

"Statens Serum Institut eller andre offentlige myndigheder vil aldrig bede dig om at oplyse din adgangskode, dit bruger-id eller nøgler, hverken mundtligt eller skriftligt. NemID er personligt, og det er en overtrædelse af NemID-reglerne at give andre din adgangskode, bruger-id eller nøglekort," advarer Statens Serum Institut. 

"Klik ikke på linket i sms’en, og svar ikke på den. Sørg i stedet for at slette sms’en."

Læs også

Finder frygtet bakterie i aftensmads-favorit: Tilbagekaldes straks