Statsministeren opfordrer til aflysning af arrangementer: Melodi Grand Prix holdes i tom sal

06/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Fredag præsenterede statsminister Mette Frederiksen en række nye tiltag, der skal tjene til at inddæmme coronavirussens spredning.

Mest læste i dag

Fredag indkaldte statsminister Mette Frederiksen til stort anlagt pressemøde. 

Her gav statsministeren den seneste status på en række nye tiltage, som myndighederne mener kan være med til at inddæmme spredning af coronavirussen, der fortsætter med at sprede sig. 

Et af hovedpunkterne er, at Mette Frederiksen opfordrer til, at arrangementer med over 1000 deltagere aflyses.

I første omgang opfodrer Danmarks chef til, at dette efterleves indtil slutningen af måneden. Ved arranmenter hvor der er solgt færre end 1000 billetter, så maner statsminster Fredriksen til, at arrangørerne med kritiske øjne vurderer arrangementets karakter og om det skal gennemføres. 

Få minutter efter statsminsterens pressemøde har dette allerede fået konsekvenser. 

Fodboldklubben FC København offentliggjorde næsten øjeblikkeligt en skrivelse på deres hjemmeside, hvor man bekræfter at klubben vil spille uden tilskuere til alle kampe i resten af måneden. 

Derudover fortæller DR, at dørene lukkes til Dansk Melodi Grandprix at de lukker døren lørdag, når den danske vinder ellers skal findes i Royal Arena. Grandprixet gennemføres, men det bliver uden publikum i salen. 

"Det danske Melodi Grand Prix vil blive afviklet uden tilskuere, men vi får det bedste ud af det," fortæller Gustav Lützhøft, som er ledende redaktionschef for kultur og samfund hos DR.

Myndighederne har netop fredag etableret en ny hjemmeside, hvor man kan følge med i coronavirussens udviling herhjemme. Den hedder Coronasmitte.dk

 

Anbefalet til dig