Statsministeren præsenterer offensivt tiltag: Nu kan du blive ringet op

12/05/2020

Christian Granhøj Skouboe

Statsministeren talte tirsdag til danskerne. Foto: Shutterstock
Tirsdag præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) regeringens nye test-strategi, der - ifølge statsministeren - er mere offensiv.

Mest læste i dag

Tirsdag talte statsminister Mette Frederiksen (S) til danskerne på et pressemøde, der fandt sted i Spejlsalen på Christiansborg. Fra morgenstunden var det offentliggjort, at pressemødet ville dreje sig om coronavirus. 

På pressemødet offentliggjorde Mette Frederiksen en "ny offensiv teststrategi", som statsministeren kalder den. Konkret betyder det, at myndighederne fremover vil opspore personer, som smittede har været i kontakt med. Det er - ifølge statsministeren - en effektiv måde at bryde smittekæderne på. 

Sådan vil det foregå

"Hvis virussen blusser op igen, skal vi kunne opspore den, så vi kan bryde smittekæderne, uden at skulle lukke samfundet ned igen," udtaler Mette Frederiksen på pressemødet - inden hun fortsætter: 

"Nu, hvor vi har virus under kontrol, skal vi have en effektiv smitteopsporing. Allerede fra denne uge vil myndighederne begynde at opspore dem, som en smittet har haft kontakt med, så de kan blive testet."

Derudover slog statsministeren også fast, at myndighederne har et stort fokus på, at der skal opbygges et lager af den slags værnemidler, som samfundet kan få behov for under en opblusning af coronaen eller en anden pandemi. 

"Vi har indkaldt til pressemøde for at fortælle, at vi nu styrke det samfundsmæssige beredskab. Derfor opretter vi en ny styrelse, der skal sikre forsyning af værnemidler og testfaciliteter. En anden gang kommer vi ikke til at stå i en situation, hvor vi mangler test og værnemidler," fortæller Mette Frederiksen.

Yderligere tilføjer hun. 

"Den nye styrelse skal tage sig af det praktiske, logistikken og det samfundsmæssige beredskab. Det vi kan se nu, at en virus starter som et sundhedsmæssig udfordring, men ender med at være et problem for hele samfundet."

 

 

 

Mest læste

Anbefalet til dig