Statsministeren vil bortadoptere og tvangsfjerne flere udsatte børn

Statsminister Mette Frederiksen stod onsdag bag sin første nytårstale efter hun vandt regeringsmagten ved valget Grundlovsdag sidste år. Foto: Shutterstock
I sin nytårstale åbnede statsminister Mette Frederiksen (S) for, at flere udsatte børn i fremtiden skal bortadopteres, så de får en reel ny chance i livet.

Mest læste i dag

Før, under og nu efter sidste års valgkamp har Mette Frederiksen stået fast ved, at det var hendes ambition at være "børnenes statsminister". Den titel tog statsministeren på sig, da hun onsdag aften dukkede frem i den traditionelle tv-transmitterede nytårstale fra arbejdsværelset på Marienborg. I Mette Frederiksens første nytårstale som statsminister lagde landets børn og deres vilkår i dagens Danmark beslag på en stor del af taletiden. 

I talen kommer statsministeren med en opfordring til at ligge både fløjlshandsker og berøringsangst væk, når det kommer til de familier, hvor børnene har det svært. 

"I dag får nogle forældre for mange chancer. Måske i den bedste mening. Men når en 12-årig bliver fjernet fra hjemmet, så ligger der ofte 11 dårlige år bag. Derfor må vi lægge berøringsangsten væk," fortalte statsminister Mette Frederiksen bag skrivebordet på Marienborg. 

Konkret kommer tilsidesætningen af berøringsangsten til at udmønte sig i, at flere børn i fremtiden skal tvangsfjernes fra deres familie og bortadopteres. Derudover ønsker statsministeren også, at myndighederne skal kunne gribe tidligere ind, så børnene ikke får ar på sjælen. 

Mette Frederiksen er formentlig bevist om, at det er et synspunkt, som vil dele vandene. I talen siger hun selv, at "nogle vil sige, at vi skal forebygge mere, passe mere på familierne". Det erklærer statsministeren sig enig i, men hun mener ikke, at de værktøjer alene er nok. Derfor erklærer hun, at vi (danskerne, red.) entydigt må tage børnenes parti. 


 

Anbefalet til dig