Stéphanie Surrugue rapporterer fra Lviv: Måtte søge ly for bomberne

18/3/22 12:30

Ida Hansson

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Den danske journalist og korrespondent måtte søge ly for bomberne.

Den danske journalist og korrespondent Stéphanie Surrugue rapporterer fra nær og fjern, når hun er ude i verden for at dække vigtige begivenheder.

Nogle gange kommer virkeligheden dog lidt for tæt på. Det skete også for Stéphanie Surrugue, da hun på et hotel i Lviv i det sydlige Ukraine, måtte søge ly i hotellets beskyttelsesrum. 

“Cirka 05.15 dansk tid måtte vi ned i hotellets kælder - et lukket casino…” skriver hun i en storie på sin Instagram og fortsætter:

“Da vi kom op igen ca. 40 min senere, kunne vi høre sirener. Det viser sig at være en bygning i Lviv Lufthav, 6 km. væk, der er blevet bombet. Ifølge byens borgmester er der ingen dræbt,” skriver hun.

Deler rørende billeder fra krigen

På Stéphanie Surrugues Instagram deler hun dagligt opdateringer fra situationen i Ukraine. Hun viser, hvilke tilstande der er, og deler rørende billeder med sine mange følgere.

"Hver dag ankommer tusindevis af nye flygtninge til Krakow Hovedbanegård fra Ukraine. Her kan de komme direkte videre med tog til fx Warszawa, Berlin, Wien, Budapest, Prag. Men mange venter i timer og dage, mens de forsøger at finde ud af, hvor i al verden, de skal tage hen - og hvordan de skal få stablet et nyt liv på benene," skriver hun og fortsætter:

"Hjælpen her i Krakow er velorganiseret, der er mad, brikse man kan hvile på et par timer, gratis mobilopladere, hundemad til de mange kæledyr, som er kommet med børnefamilierne, nødtoiletter, informationsskranker med hjælp til gratis busser videre ud i Polen, ud i Europa, ud i uvisheden," skriver hun under et billede af to kvinder."

Foto: Instagram/@surruguemedia

Foto: Instagram/@surruguemedia

Ydermere fortæller hun, at hun blev mødt af synet af danske ambulancer i det sydligere Ukraine. Ambulancer, der er doneret af Falck.

Foto:Instagram/@surruguemedia

Foto:Instagram/@surruguemedia