Stigende arbejde for Ukraine og resten af Europa: Anders Fogh laver rekordhøjt millionoverskud

23/04/2024

Lucas Andreas

Mathias Svold/Mathiassvold/Ritzau Scanpix
Den tidligere statsminister tjener godt på hans virksomhed.

Mest læste i dag

Den globale ustabilitet har kendetegnet de seneste år, og derfor har efterspørgslen på strategisk rådgivning nået nye højder.

Det har naturligvis også haft en mærkbar indflydelse på den danske tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens virksomhed, Rasmussen Global Consulting. Virksomheden, der blev grundlagt i 2014 og har specialiseret sig i rådgivning til både regeringer og internationale selskaber, har oplevet en markant vækst i indtjeningen i 2023.

Det skriver TV2.

Overskuddet for Rasmussen Global Consulting landede i 2023 på næsten 5,3 millioner kroner, hvilket er en stigning på 1,6 millioner fra året før. Dette er det største resultat siden virksomhedens oprettelse, og det samlede overskud siden 2018 har nu oversteget 14 millioner kroner. Anders Fogh Rasmussen styrer firmaet som eneejer og administrerende direktør med sin datter, Maria Fogh Duelund, også involveret i ledelsen.

Virksomhedens succes skyldes ikke mindst den fortsatte usikkerhed på den internationale arena, hvor konflikter som krigen i Ukraine og fornyede spændinger i Mellemøsten har skabt et presserende behov for kyndig vejledning. Rasmussen Global har positioneret sig som en nøglespiller inden for geopolitisk strategi, hvor de bistår med at navigere i det komplekse og fragmenterede internationale landskab, som nutidens regeringer og multinationale virksomheder står overfor.

Rasmussen global har en kundeportefølje, der inkluderer store navne, såsom Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Den stigende efterspørgsel blev særligt tydelig i løbet af 2023, hvor firmaet oplevede en intensiveret interesse for deres tjenester over hele Europa. Forventningerne til 2024 er også høje med en antagelse om, at denne trend vil fortsætte. Virksomheden har særligt fokus på områder som energi, digital transformation samt sikkerhed og forsvar, som er blevet stadig mere prioriterte i takt med de globale udfordringer.

Anders Fogh Rasmussen, der tidligere har tjent som både Danmarks statsminister og NATO's generalsekretær, har med sin omfattende erfaring og netværk formået at skabe en virksomhed, der ikke bare søger at profitere på verdens tilstand, men også stræber efter at tilbyde løsninger, der kan bidrage til større international stabilitet og sikkerhed. Denne strategiske indsats ser ud til at bære frugt, som ses med virksomhedens imponerende finansielle resultater og den fortsatte vækst i deres kundebase.

Anbefalet til dig