Stiger med 29 procent på én uge

Af: Thea Andersen

|

21/07/2022

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Antallet af indlagte med coronavirus stiger med 29 procent på bare én uge.

Mest læste i dag

Antallet af indlagte med coronavirus er stigende. Det fremgår af rapporten 'Ugentlige tendenser: covid-19 og andre luftvejsinfektioner' fra Statens Serum Institut (SSI).

Således er antallet af nye indlæggelser relateret til covid-19 er steget med 29 procent til 761 i uge 28. Ugen forinden - altså uge 27 - var der 589 nye indlæggelser.

Og det er særligt den ældre aldersgruppe, der bliver indlagt med coronavirus.

"Stigning ses primært blandt de ældre aldersgrupper over 60 år, hvor de 70-89-årige fortsat udgør den højeste andel blandt de nye indlæggelser." skriver Statens Serum Institut.

I rapporten står der også, at der særligt blandt plejehjemsbeboere ses en stigende forekomst i uge 28. Her er antallet af bekræftede coronatilfælde steget med mere end det dobbelte.

I uge 28 har man målt en let stigning i SARS-CoV-2 koncentrationen i spildevandet på nationalt niveau.

Der er dog forskel på udviklingen i de forskellige regioner.

Opdelt på regioner ses der et let fald i Region Hovedstaden og en mindre stigning i koncentration i spildevandet i de resterende fire regioner (Sjælland, Midtjylland, Syddanmark og Nordjylland).

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig