Stikprøve viser at ca. 50.000 danskere har haft coronavirus

Nyheder
Stikprøve med antistoftest viser, at ca. 50000 danskere har haft corona. Foto: Shutterstock
Den første stikprøve med antistoftests viser, at ca. 50.000 danskere har haft coronavirus.

Mest læste i dag

Der har under hele coronakrisen været talt om de store mørketal, men nu har en stikprøve med antistoffer givet en indikation på, hvor mange danskere, der reelt set har været smittet. 

Det er de danske sundhedsmyndigheder, der har foretaget en stikprøvekontrol med antistoftests. Stikprøven viser, at der var 12 personer blandt 1071 voksne, der har været smittet med coronavirus. Det svarer til 1,1 procent af stikprøvepopulationen. Det oplyser Statens Serum Institut i et notat.

Antistoftesten tjekker for, om den enkelte har et forsvar i kroppen mod covid-19. Den pågældende stikprøvekontrol er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Statens Serum Institut har dog en række forbehold til resultaterne og understreger, at tallene skal læses med forsigtighed

F.eks. er undersøgelsen kun bygget på 30 af landets 98 kommuner, da man kun har inviteret borgere i kommuner i eller nær København, Aalborg, Aarhus, Næstved og Odense. Dette var de eneste steder, hvor det var muligt at lave antistoftest i testteltene.

En anden faktor er, at kun lidt over 41 procent ud af 2600 inviterede til stikprøven frem.

"Hvorvidt de foreløbige resultater af den første del af befolkningsundersøgelsen kan overføres til hele den danske befolkning, kan være påvirket af, om grupper med uens smittemønster vælger eller ikke vælger at tage i mod tilbuddet om at blive testet," skriver Statens Serum Institut.

Undersøgelserne fortsætter og tallene vil blive mere og mere præcise, jo flere, der bliver testet. Det er planen, at der skal testes 6.000 danskere. 

Hvis de foreløbige resultater kan tages som retvisende, vil det svare til at ca. 51.400 danskere har været smittet.

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig