Stine Sara melder ud: "Det lyder vanvittigt, men nu er det slut"

Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Der lyder en vild melding fra Stina Sara Kold.

Stine Sara Kold, som blev landskendt i programmet “Tabu”, hvor komiker og tryllekunstner Rune Klan inviterede en gruppe af anderledes mennesker i sommerhus for at forstå deres sygdom bedre.

I et af programmerne var fokus på tourettes syndrom, som er en lidelse hvor man har motoriske og/eller verbale tvangshandlinger. Det kan for eksempel være, at man siger en bestemt lyd.

Læs også

Dronning Margrethe bekræfter: Nu er det sket

I programmet fortæller Stine om sin anden person kaldet “Leo”, som har et meget groft sprog, når personen titter frem via Stine.

Blev hurtigt landskendt 

Efter programmet er Stine blevet landskendt for de mange udbrud, men hun har også medvirket i mange interviews for at sætte fokus på lidelsen tourette, som er enormt tabubelagt.

Til en bogmesse tirsdag, kunne Stine så komme med en noget uventet besked. 

Læs også

Lige før finalen: Corona spænder ben for 'Vild med dans'-stjerne

“Jeg har ikke haft vokale tics i over en måned nu, så Leo er mere eller mindre forsvundet. Det er virkelig syret,” fortalte hun til Ekstra Bladet, der kunne konstatere, at der da heller ikke kom nogle udbrud i de fem minutter og 33 sekunder, interviewet varede.

Hun døjer dog stadig med motoriske tics, men har en klar idé om, hvad årsagen til forbedringerne skyldes. Hun har nemlig arbejdet en del med alternativ behandling.