Stjerne diagnosticeret med psykisk lidelse - Vinker farvel til en million

09/6/20 08:30

Kathrine Frich Lindstrøm

Ulrikke Falch var i årene efter Skam en meget populær person på Instagram, og havde en profil med mange følgere, men pludselig kunne hun ikke længere mærke sig selv.

Derfor har hun nu slettet sin Instagram og er begyndt i terapi.

Ulrikke Falch lukkede i februar sin Instagramprofil ned, sagde dermed farvel til 1 million følgere.

Ramt af angst

Den ellers så populære stjerne havde fået nok. Hun har tidligere lidt af spiseforstyrrelsen, men nu er hendes psyke ramt af angst, men hun har også for nyligt fået diagnosticeret personlighedsforstyrrelse. Så nu vil hun kun tage vare på sig selv.

Det er nye drømme der lige nu optager 23-årige Ulrikke Falch. Hun vil gerne til at leve et normalt liv, og drømmer nu om at tage et kørekort og studere til lærer. Det fortæller hun til ALT for damerne.

Hun fortæller desuden, at hun har været så alvorligt syg i perioder, at hun ikke har kunnet tænke langt frem. Det var ikke muligt at lægge planer i disse perioder.

 

 

Lige nu tænker Ulrikke dog på fremtiden. Og det er en helt fantastisk, følelse for hende.

Ulrikke har siden hun var 18 år gammel været et kendt ansigt. Det startede med rollen som Vilde i tv-serien SKAM, men sidenhen blev hun også et forbillede og kropsaktivist på Instagram.

Men netop Instagram har taget hårdt på hende. Hun har nemlig, som sine følgere, et ungt og skrøbeligt sind, der er meget sårbar overfor dårlige kommentarer, som man desværre tit får, hvis man er fremtrædende på Instagram.

Har et ansvar

Nu må hun være ærlig omkring sine følelser – både overfor sig selv og andre.

”Alle spørger, hvordan går det, men der er jo ingen, som egentlig svarer helt ærligt. Vi er alle meget optagede af, hvad andre tænker om os, og det er skamfuldt at tale om, at man har det dårligt, fordi man gerne vil fortælle folk, at det går godt. Men det har været svært for mig at sige, så derfor har jeg prøvet ikke at snakke om det. Og så er der også mange fordomme om personlighedsforstyrrelser. Meget af det kommer af uvidenhed, blandt andet fordi man tænker, at det er ustabile personer, og mennesker, der er opmærksomhedssøgende. Det er vanskeligt at være ærlig om, at jeg er… har…,” fortæller Ulrikke Falch til ALT for damerne.

 

 

Ulrikke fortæller desuden, at det føles som om, at hun bruger en anden del af hjernen, som hun ikke har haft før, når hun tænker på fremtiden.

Dog finder hun det meget svært. Selvom hun dog synes, at det har været lettere i coronatiden, fordi alle har oplevet at have det svært. Heldigvis har Ulrikke håb nu, som hun ikke haft før.