Stjerneregn over Danmark i nat: Her kan du se det

Foto: Pixabay
Det er i aften og nat, at der vil være størst sandsynlighed for at se en kæmpe sværm af stjerneskud over Danmark.

Mest læste i dag

Hvis du er heldig, vil du højst sandsynligt kunne se en masse ildkugler, der drøner over himlen i nat.

Årsagen skyldes, at stjerneskudssværmen Geminiderne er over os i øjeblikket, og de forventes at være tydeligst omkring midnat i dag. Geminiderne kan ses i perioden fra den 12.  til den 17. december, men det særligt ved midnat der skal holdes øje, hvis du ønsker at se det.

Ifølge Cecilie Sand Nørholm, der er astrofysiker på Planetarium i København, så er det ikke usandsynligt, at man vil kunne se helt op mod 150 stjerneskud i timen.

“Ved optimale forhold kan man se op til 150 stjerneskud i timen. Og nogle af dem kan være meget kraftige. Dem kalder vi ildkugler,” fortæller astrofysikeren til DR.

Hvis man ønsker at se stjerneregnen over Danmark ved midnat, så kræver det mere held end bare at Ole Lukøje glemmer at dukke op.

Ifølge DMi er der nemlig ikke den bedste udsigt til en klar nattehimmel, som i stedet vil blive præget af skyer med regn og slud.

DR har talt med vagtchef Frank Nielsen fra DMI og han fortæller, at hvis man skal være heldig at se det, så kræver det, at der kommer nogle lokale huller i skydækket.

Her er der størst sandsynlighed for at se det

I aften vil der være størst sandsynlighed for, at det sker i Sønderjylland, mens det ved midnat i stedet er i Sydsjælland og på Sydhavsøerne.

Bor man i den nordlige del af Danmark, er det i stedet mandag aften, man skal kigge op på nattehimlen, hvis man gerne vil opleve stjerneskudssværmen.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig