Støjberg sætter danskernes sind i kog: 99.000 siger nu fra

Nyheder
I dag er Inger Støjberg (V) næstformand for partiet Venstre. Foto: Steen Brogaard
I disse dage har mange danskere en holdning til Inger Støjberg. Årsagen er en sag, som startede i 2016.

Mest læste i dag

De seneste dage har Venstres næstformand, Inger Støjberg, været i vælten både i medierne og i meningsmaskinen ude blandt danskerne. Årsagen er, at et andet parti - Nye Borgerlige - har startet en indsamling til fordel for netop Inger Støjberg. 

Støjberg er i disse dage igen aktuel med en ældre sag, der har kørt siden 2016. Sagen handlede om adskillesen af asylansøgerpar, hvor den ene part er mindreårig. Her er en kommission ved at undersøge, om der blev handlet inden for lovens ramme, da denne praksis blev fastsat. Siden sagens begyndelse har interessen kredset om Inger Støjberg, da hun var minister på dette tidspunkt. Indtil nu har sagen bl.a. været behandlet på seks samråd i Folketinget. Nu er det den såkaldte Instrukskommission, der undersøger begivenhedernes gang. 

Tusindvis melder sig ind

Sagen mod Støjberg har fanget interessen hos Nye Borgerliges partiformand, derfor har partiet startet en indsamling til fordel for Inger Støjberg. Den har man valgt at kalde "Danskerne støtter Inger Støjberg". Pengene fra indsamlingen skal bl.a. bruges på avisannoncer. 

Det er dog faldet andre for brystet. På få dage har en ny Facebook-gruppe set dagens lys, og den er blevet meget populær blandt danskerne. Gruppen, der - som modsvar til Nye Borgerliges indsamling - har fået navnet "Danskerne støtter IKKE Inger Støjberg". I skrivende stund har 99.000 personer meldt sig ind. 

Gruppen skriver, at man ikke støtter Inger Støjberg, ligesom man står i opposition til den indsamling, som Nye Borgerlige står bag. 

"Vi vil ikke tages som gidsler i Nye Borgerliges kampagne med overskriften ”Danskerne støtter Inger Støjberg” i forsøget på at flytte fokus fra, at Instrukskommissionen udelukkende handler om ministres pligt til at administrere efter loven og pligt til at tale sandt overfor Folketinget," står der i gruppebeskrivelsen. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig