Stopper han nogensinde? Karsten Ree er på den igen

Nyheder
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Rigmanden har tidligere udtalt, at han gør det, til han dør.

Lige nu læser andre også

Efter 11 år er kærligheden brast mellem Janni og Karsten Ree.

Nyheden om deres skilsmisse har fået masser af opmærksomhed i medierne, hvorfor offentligheden har kunnet følge striden tæt.

DBA-milliardæren har anklaget Janni for afpresning, mens den tidligere forsidefrue hævder, at Karsten har været både psykisk og fysisk voldelig mod hende.

Mens Janni har været åben og delt sine følelser omkring bruddet med offentligheden, er Karsten forblevet tavs.

Nu er der nyt fra den 79-årige rigmand, men det handler dog om alt andet end Janni.

Sagen er nemlig den, at han er blevet medejer af en ny virksomhed.

Selvom han officielt har overdraget styringen af sit forretningsimperium til sine tre sønner, så fremgår hans navn fortsat som medejer af flere af familiens virksomheder, herunder den nyoprettede finansvirksomhed Monta Pay.

Det skriver B.T.

Ifølge Sune Aagaard, der er kommunikationsansvarlig for Ree-imperiet, spiller Karsten Ree dog ikke længere en aktiv rolle i familiens forretninger.

Karsten Ree blev milliardær, da han i 2008 solgte Den Blå Avis til eBay for 2,1 milliarder kroner.

I dag ejer han kun få procenter af sine virksomheder, men hans stemmerettighed må man ikke tage fejl af.

Eksempelvis ejer han under fem procent af investeringsselskabet TORQUE ApS, men har over 30 procent af stemmerettighederne, som han deler med sine sønner Christian, Oliver og William Ree.

"Jeg bestemmer, til jeg dør"

Man skal spole tiden godt et år tilbage, før rigmandens familie delte en pressemeddelelse, hvor de forklarede, at Karsten Ree havde fået demens.

To måneder senere forklarede han så til B.T., at hans vaskulære demens langsomt kommer snigende, men at han allerede havde valgt 'at læne sig tilbage og lade den næste generation køre'.

Generationsskiftet i Ree-familien har dog været i gang siden 2015, og i maj i år meddelte sønnen, Christian Ree, at generationsskiftet var fuldført.

Selvom Karsten Ree er trådt et skridt tilbage, vil han altid have en vis indflydelse på familiens forretninger. I et tidligere interview med B.T. lagde han heller ikke skjul på, at han bestemmer til han dør:

"Jeg bestemmer, til jeg dør. Til den tid arver børnene én procent hver, og de sidste to går til et par medarbejdere, som er gode folk, der er til at stole på og kan styre de tre buldrehoveder", sagde han med et grin om sønnerne.

Anbefalet til dig