Stor ændring på vej i kongehuset

Nyheder
Foto: Shutterstock
Snart sker der ændringer i inderkredsen omkring dronning Margrethe.

Mest læste i dag

Fra den 1. juli får dronningen en ny hofdame. Den nuværende kammerherreinde Henriette Obel skal nemlig træde til i jobbet som hofdame for dronningen.

Det skriver Kongehuset

Den nuværende hofdame Ane Vibeke Foss er nemlig blevet fritaget efter mange års tjeneste efter eget ønske. Det skriver kongehuset på deres hejmmeside i dag. Her skriver de også at: 

"Dronningen har over for hofdamen udtalt sin påskønnelse af hendes udmærkede tjeneste."

Den nye hofdame

Den kommende hofdame er dog også en dame med mange talenter. Henriette Obel er uddannet cand.ling.merc. fra Copenhagen Business School, forhenværende Investment Banker, administrator for Haxholm Landbrug, bestyrelsesformand for Power-Flex ApS og medlem af Advisory Committee Mermaid, lyder det i kongehusets pressemeddelelse.

Livet som hofdame

Dronning Margrethe har i alt fire hofdamer, som arbejder i en turnusordning. Som hofdame skal Henriette Obel både ledsagde dronningen ved offentlige og andre arrangementer i både ind- og udland. Derudover har hofdamen en række andre arbejdsopgaver for eksempel korrespondance og indkøb. Dronning Margrethe 2. har fire hofdamer, der indgår i en arbejdsturnus.

Udover Henriette Obel er Annette de Scheel, Jette Nordam og Annelise Wern dronningens andre hofdamer. 

 

Anbefalet til dig