Stor ændring: Prins Harry får alligevel lov

16/9/22 06:03

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Harry får alligevel lov til, at bære sin uniform ved lørdagens ceremoni.

Det er blevet rapporteret, at Prins Harry har fået en særlig dispensation til at bære sin militæruniform til lørdagens vagt på i Westminster Hall.

Beslutningen blev truffet, efter at Harrys onkel prins Andrew, som heller ikke længere er en fungerende kongelig, havde fået særlig tilladelse til at bære sin uniform til dagens vagt af afdøde dronning Elizabeths fire børn.

En kongelig kilde sagde til The Mirror: "Sund fornuft har sejret. Det var en latterlig situation, da hertugen af ​​Sussex har tjent sit land og er et højt respekteret medlem af de væbnede styrker med alt, hvad han har gjort for veteraner. Det er vigtigt, at dronningens børnebørn alle får det til at føle sig velkomne og komfortable, når de sørger over deres elskede bedstemor sammen."

I går onsdags var royale fans i oprør, efter at have set prins Harry iført 'morning suit' i stedet for sin militæruniform under det kongelige optog.

Harry, der trådte tilbage som senior arbejdende kongelig i januar 2020, fik "forbud" mod at bære en militærdragt ved dronningens begravelse eller begivenhederne, der førte op til den.

Han reagerede selv i sidste uge på beslutningen, og en talsmand for ham offentliggjorde en erklæring, som lød: "Prins Harry vil bære en morgendragt under begivenheder til ære for sin bedstemor. Hans årti af militærtjeneste er ikke bestemt af den uniform, han bærer, og vi beder respektfuldt om, at fokus forbliver på livet og arven efter Hendes Majestæt Dronning Elizabeth II."

Fans, der har set begivenheden online, delte deres tanker på Twitter, og mange var rasende over, at Harry ikke var i uniform, mens andre medlemmer af den kongelige familie var. Det skriver Daily Star.

Én sagde, at Harry, der så handling ved frontlinjen under to tjenesterejser i Afghanistan, skulle have lov til at bære sin militæruniform.

"Det virker virkelig upassende for mig, at prins Harry ikke må bære sin militæruniform, fordi han ikke er en 'arbejdende kongelig', men han er den, der faktisk så kamp i Afghanistan?" tilføjede en anden.