Stor bekymring blandt sundhedspersonale: Danmark risikerer at løbe tør

23/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Hvis krisen fortsætter, kan lagrene af ansigtsmasker og håndsprit tømmes. Foto: Shutterstock
Sundhedspersonalet i Danmark er utrygge ved risikoen for, at landet kan løbe tør for ansigtsmasker og håndsprit.

Mest læste i dag

Hvis coronaudbruddet fortsætter længe, er der en risiko for, at Danmark kan komme til at mangle håndsprit og ansigtsmasker. Det gør sundhedspersonalet. Sygeplejersker og social- og sundhedspersonalet frygter at smitte ældre borgere med virussen, når de kommer på hjemmebesøg hos borgerne. 

Det fortæller formand for Dansk Sygeplejeråd, Grethe Christensen, til dagbladet B.T

Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, fortæller, at særligt sygeplejersker på hjemmebesøg frygter at smitte særligt ældre borgere med coronavirus.

"Man går i et ingenmandsland. Alle andre får besked på holde sig på to meters afstand, fordi man betragter alle som smittebærere. Men når man skal hjælpe ældre borgere med at give dem sondemad eller medicin, så kommer man jo meget tættere på." 

Besøger lutter gamle mennesker

Den bekymring støtter Torben Klimtmøller Hollmann op om. Han er formand for social- og sundhedssektoren i FOA. 

"Vores medlemmer frygter mest, at de kommer til at bære smitten rundt til de mennesker, som de besøger. Et FOA-medlem besøger lutter gamle mennesker, og de besøger op mod ti på en dag,"fortæller formanden.

I nogle af de lande, som har været hårdt ramt af coronavirus, har sygdom hos sundhedspersonalet været en stor udfordring.

Derfor er Lægemiddelstyrelsen netop nu i kontakt med danske virksomheder. De arbejder på at skaffe de såkaldte værnemidler - ansigtsmasker og håndsprit - hjem fra udlandet. Derudover har man også iværksat initiativer for at sætte yderligere gang i produktionen her til lands. 

 

Anbefalet til dig