Stor bøde til Dagbladet Børsen: Skal betale 325.000 kroner for svindel

15/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Dagbladet Børsen er i kraftig modvind.

Mest læste i dag

Dagbladet Børsen A/S har accepteret et bødeforelæg på 325.000 kroner, som NSK efter grundig efterforskning har udstedt til virksomheden for svindel med corona-hjælpepakke.

Det oplyser Politiet i en pressemeddelelse.

Dagbladet Børsen A/S begrænsede salget af annoncer og udskød eller påvirkede annonceindtægter negativt for et beløb på ikke under 203.840 kroner i en periode op til den 8. juli 2020 med henblik på at opnå en højere kompensation for tabte annonceindtægter i forbindelse med Covid-19, end hvad dagbladet reelt var berettiget til. 

”Denne sag vedrører grænserne for, hvad en virksomhed aktivt må foretage sig med den ene hånd for at påvirke sine indtægter negativt, når virksomheden samtidig med den anden hånd beder om penge fra statskassen ved at ansøge om Covid-19-kompensation. Børsen har overtrådt denne grænse, og det er baggrunden for straffesagen og bødeforelægget på 325.000 kroner,” siger advokaturchef hos NSK, Niels Kjærsgaard. 

Der udestår fortsat endelig afgørelse af spørgsmålet om tiltale mod tidligere ledende medarbejdere for medvirken til Dagbladet Børsen A/S’ corona-svig. 

Anbefalet til dig