Stor dag for Mary og Frederik

14/05/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I dag er en helt særlig dag i det danske kongehus.

Mest læste i dag

I dag er en stor dag for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Det er nemlig præcis 17 år siden, at de sagde ja til hinanden i Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke. 

De mødte hinanden på en beværtning i Sydney i Australien i 2000 og ikke længe efter flyttede Mary til Danmark, hvor hun fik arbejde for Microsoft, mens forholdet til kronprinsen fortsatte. Siden er parret blevet forældre til fire børn. 

Glad for sin svigerdatter

I foråret 2002 synes kronprins Frederik, at det var på tide, at Mary mødte sin kommende svigermor. Sammenkomsten var ganske spontan, og kronprins Frederik inviterede blot sin mor til te en dag, hvor Mary også var der.

Selvom det var tidligt, så synes han, at hans mor burde møde den kvinde, som han ville giftes med, og som var hans livs kærlighed.

Dronning Margrethe har beskrevet det første møde med Mary som fantastisk. Hun fortæller om det i portrætbogen ”Under Bjælken”. Det skriver BILLED-BLADET.

Dronningen fortæller meget beskrivende om det første møde:

”Så kom jeg over i lejligheden i Christian 8’s Palæ, og traf hende første gang og blev meget, meget glad,” siger dronning Margrethe i bogen, som handler om hendes søn og hans liv.

Men dronningen kan slet ikke holde tilbage med de rosende ord hun har om Mary.

Hun beskriver hende som ægte, og siger, at Mary havde sådan et virkelig rigtigt væsen. Dronningen beskriver også kronprinsessen som en sød og god og fornuftig personlighed med gode holdninger.

Men vigtigst af alt så fortæller dronning Margrethe med et grin: ”Og så var hun ikke et rystende espeløv over at skulle møde den skrækkelige dronning og mor. Sådan noget sætter man jo pris på.”

Hvordan Frederik og Mary skal fejre deres bryllupsdag vides ikke, men mon ikke de finder en god måde på trods af corona.

Anbefalet til dig