Stor dansk festival deler trist meddelelse: AFLYST

28/04/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Nu kan danskerne besøge en festival mindre i år.

Mest læste i dag

Nu er der nogen, der skal se sig om efter en ny festival.

Festivalens arrangører offentliggjorde denne skuffende nyhed på deres hjemmeside og Instagram-profil, hvilket har efterladt mange musikelskere med et tomrum i sommerens program.

Festivalens bestyrelse har truffet den vanskelige beslutning om at aflyse Midland Festival 2023 på grund af økonomiske problemer. De mener, at det ikke ville være ansvarligt at afholde en festival, hvis de ikke kan garantere, at artister, leverandører og gæster får den oplevelse og service, de har krav på.

I et forsøg på at finde en løsning har Musikforeningen Midland arbejdet på en "plan B" i de seneste to måneder. Planen omfattede en neddroslet udgave af festivalen, hvor antallet af gæster og teknik skulle tilpasses til de reelle besøgstal. Målet var at give gæsterne en oplevelse, der levede op til deres forventninger. Dette krævede stor velvilje fra festivalens leverandører, og selvom mange var positivt indstillede, var det ikke alle, der kunne bakke op om planen.

Som følge af dette har bestyrelsen valgt at aflyse festivalen for i år.

Det er endnu usikkert, om der vil blive afholdt en Midland Festival i 2024, da bestyrelsen på nuværende tidspunkt ikke har den store lyst til at fortsætte med at drive foreningen. I første omgang vil fokus være på afviklingen af årets festival, hvorefter der vil blive taget stilling til foreningens fremtid.

Midland Festival tilbyder ikke billetombytning, men oplyser, at der snart vil blive sendt yderligere information vedrørende refundering af billetter. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme i kontakt med festivalen angående aflysningen, kan dette ske via e-mail til.

Du kan se e-mailen og beskeden fra festivalen her