Stor dansk kæde lukker flere butikker

01/12/22 15:04

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den danske kæde lukker butikker på tværs af hele landet. Butikkerne lukkes, da de ikke passer ind i den langsigtede strategi for kæden.

Fremover bliver der færre steder, hvor du kan købe sportstøj og -udstyr i Danmark. Den danske kæde Sportmaster har nemlig besluttet at lukke otte butikker på tværs af landet.

Konkret bliver der lukket butikker i Ringsted, Helsingør, Varde, Kerteminde, Nyborg, Randers, København og Odense.

Det fortæller Dorthe Bloch, der er Head of Retail hos Sportmaster, til Ekstra Bladet.

Dorthe Bloch fortæller, at man har truffet en beslutning om at lukke de otte butikker, da de ikke harmonerer med den langsigtede strategi for kæden.

Ydermere er det ikke tilfældigt, at det er de otte butikker, der er blevet valgt. Det er nemlig de mindste af kædens butikker i Danmark, hvilket ikke stemmer overens med deres voksende sortiment og behov for mere plads.

"Kundernes forventninger og købsmønstre ændrer sig hastigt, og vi skal tilpasse os til dem og udnytte de digitale muligheder," siger Dorthe Bloch til Ekstra Bladet, og fortsætter:

"Vi har et stort og voksende sortiment og vores butikker skal være stærke til både at vise sortimentet og sikre den interaktion mellem butik og online, som kunderne forventer."

Der er endnu ikke givet et konkret tidspunkt for, hvornår de otte butikker bliver lukket. Det lyder dog, at de vil blive lukket indenfor tre til seks måneder.

Til trods for, at Sportmaster har besluttet at lukke otte af sine butikker, er det fortsat en stor kæde i Danmark. Efter de otte lukninger vil de nemlig stå tilbage med 67 butikker og omtrent 1.000 ansatte fordelt over hele landet.

Desuden blev kædet tidligere i år overtaget af britiske Frasers Group, der har stor erfaring med butiksdrift. De ejer og driver omtrent 800 butikker i Storbritannien samt yderligere 500 fordelt i Europa.

Frasers Group omsatte i 2021 for cirka 32 milliarder kroner, hvilket er betydeligt mere end Sportmaster, der måtte 'nøjes' med en årsomsætning på omtrent en milliard kroner.